Deze viral productiviteitshack van TikTok moet je zeker proberen

Lifestyle door Anne-Fleur

Heb jij soms ook zoveel moeite met focus houden? Je bent gelukkig niet de enige. Altijd als je je brein nodig hebt, laat 'ie je in de steek, want afleidingen zijn overal. Is het niet je telefoon die elke drie minuten pingt, dan is het wel die knappe buurjongen die steeds langskomt lopen. Anyway, we hebben een manier gevonden die jou gaat helpen beter gefocust te blijven.

Lees ook: Een tegenslag op werk of school? Zo ga je hier het beste mee om

Deze productiviteitshack van TikTok móet je proberen

We hadden het net al even over afleidingen, maar als je écht aan het werk moet en je focus is gewoon onvindbaar, dan is dat natuurlijk super vervelend en iets waar je helemaal niet op zit te wachten. Waarschijnlijk speelt de afleiding van je telefoon (lees: uren door TikTok en Instagram scrollen) een hele grote rol hierin, terwijl je eigenlijk je tijd veel beter zou kunnen besteden, aan bijvoorbeeld productieve dingen. 

Viral TikTok-hack

Nu moeten we zeggen dat dit eigenlijk best ironisch is, maar TikTok heeft met een bepaalde hack al duizenden mensen geholpen aan meer productiviteit in hun leven. Sounds good. De hack heet body doubling: het actief voltooien van taken in het bijzijn van iemand anders. En voor de mensen die denken dat dit averechts gaat werken: wij leggen je het uit.

Body doubling

Dus, productief zijn in het bijzijn van iemand anders... Hoe werkt zoiets? Eigenlijk moet je het zien als een soort extra verantwoordelijkheidspersoon, die 'checkt' of jij je werk wel doet. Het is dus handig om dit met iemand te doen die óók productief aan het werk moet gaan. Dat hoeft niet per se dezelfde taak te zijn die jij doet, maar je kunt elkaar op deze manier accountable houden. Als je niet iemand in person bij je kan hebben, dan is een livestream of een Teams call ook goed; zolang er maar iemand bij je zit als een soort van oppas (en andersom). Lijkt ons zeker het proberen waard, toch?

@dr.kojosarfo A unique way to potentially increase your productivity for individuals w/ ADHD! 💪 #adhd #adhdtips #adhdinwomen #bodydouble ♬ Honobono suspicious comedy comical fagott - poco poco music

Lees ook: Vermijd deze cv faux pas om jouw droombaan te scoren