Student maakt selfie met leerkracht tijdens haar weeën

Media door Fleur

Stel, je zwangere docent krijgt weeën in de les waar jij in zit. Wat doe je? Je mobiel erbij pakken voor een kek plaatje, natuurlijk! Terwijl je lerares 50 doden sterft, poseer jij lachend vlak voor haar. Grapje zeker? Eh, nee.

De twintigjarige Malik Whiter uit Florida kwam op een briljant idee toen zijn docent, die zeven maanden zwanger was, plotseling weeën in de klas kreeg. Of hij soms om hulp riep? Geenszins. En nee, hij pufte ook niet even gezellig met haar mee. Malik vond het wel tijd voor een kodakmoment. Dus haalde hij zijn smartphone tevoorschijn en lachte hij eens heel breed, terwijl zijn leerkracht, Susanna Halleck, totaal in paniek met haar moeder belde. Dat vond Malik alleen een wel erg ongezellig tafereel, dus vroeg hij haar of ze niet even kon lachen. “Nee”, was het - echt superbekrompen - antwoord. Dus haalde hij zijn schouders op en verraste hij haar zelf maar.


Viral

Malik postte zijn kiekje op Twitter, waarna het volop (keertje of 42.000) geretweet en dus de wereld in geslingerd werd, zo meldt HLN. Daar had Malik alleen even geen rekening mee gehouden. Toch was hij ook de lulligste niet toen mensen de draak staken met zijn actie. Dit deden enkele grapjassen door Maliks hoofd op foto’s van situaties te plakken die juist niet om een glimlach van 3 meter breed vragen. Zo was-ie zogenaamd ook al bij de begrafenis van John F. Kennedy. Malik kon er wel om grinniken, net als om zijn eigen actie: “Toen ik het resultaat zag, moest ik huilen van het lachen.” Dat klinkt evil, maar de student heeft het zo naar eigen zeggen helemaal niet bedoeld: “Ik vind Halleck een geweldige leerkracht en wilde het moment vastleggen voor haar en voor mezelf.” Malik blijft dus aardig koel onder zijn fotootje. Gelukkig is de rust bij zijn leerkracht ook weer teruggekeerd: de weeën bleken vals alarm en Halleck kon dezelfde dag weer lesgeven.

Andere ongepaste selfies

Wie denkt dat een selfie zo ongepast als die van Malik een geval apart is, heeft het mis. En dan praten we over Instagrammetjes die wat verder gaan dan een ordinaire duckface. Zo zijn er ook mensen die lachend poseren naast een ziekenhuisbed met hun net overleden oma erin (je kunt hier eventueel klikken voor beeld, maar pas op: schokkend). Een ander voorbeeld van de categorie ‘Camera’s door dik en dun’, is die van de overvallers die hun misdaad voor het gemak van de politie even op de gevoelige plaat legden, laat Mirror ons zien. Hoe cool is het namelijk om in je hoodie als een cowboy met je handgeweertje rond te slingeren? Heel cool, want zo word je lekker snel geïdentificeerd en zijn wij van jullie af. Zo.

Ben jij weleens een heel ongepaste selfie tegengekomen?