snuggs menstruatie ondergoed is hét alternatief voor maandverband en tampons

Lifestyle door Elsemieke

Menstruatie ondergoed: oftewel slipjes die je kunt dragen tijdens je menstruatie. Yes: zónder dat je maandverband of tampons nodig hebt. Beter voor het milieu, maar ook voor je lichaam. Klinkt dit jou nog niet bekend in de oren? Dan zit je bij ons goed vandaag.

Wat is menstruatie ondergoed?

Als jij ook een beetje gek wordt van de standaard producten die er zijn om het bloed tijdens je ongesteldheid op te vangen, dan hebben we goed nieuws voor je: menstruatie ondergoed is hét alternatief voor maandverband en tampons. Een onderbroek die geen bloed doorlaat: dat is eigenlijk de simpele omschrijving van menstruatie ondergoed. De onderbroek heeft meerdere laagjes, waardoor het bloed geabsorbeerd en vastgehouden wordt. Je hoeft dus geen last meer te hebben van je vulva die tegen de plakkerige substantie aanschuurt, zoals bij maandverband wel het geval is. Je kunt dus gewoon vrij bloeden in je broekje. Hartstikke handig!

Geen geur

Menstruatie ondergoed is er voor een natuurlijke en comfortabele menstruatie. Geen zorgen: daar ruik je niets van. Ook voelt het materiaal niet nat. Jij of mensen om je heen kunnen niks ruiken. Het laagje aan de buitenkant houdt het bloed tegen en voorkomt dat je doorlekt. Zo is het menstruatie ondergoed van snuggs gemaakt van absorberende en waterresistente stoffen, zoals organisch katoen en Tencel Lyocell. Geurtjes zijn hierdoor niet aan de orde. Handig is dat je de slipjes kunt wassen en weer opnieuw gebruiken! Over duurzaamheid gesproken: snuggs werkt met duurzame stoffen en met gecertificeerde leveranciers die in Europa werken. Ben jij een heftige bloeder? Dan kun je het ondergoed eventueel ook als extraatje dragen naast je tampons, maar meestal is dit niet nodig.

Hoe werkt menstruatie ondergoed?

In tegenstelling tot een tampon of maandverband, hoef je een menstruatie slip niet om de paar uren te wisselen. Je trekt de onderbroek ‘s ochtends aan en dan kan je de hele dag vrij bewegen. ‘s Avonds spoel je hem uit met koud water en daarna was je hem op 40°. Het is natuurlijk wel afhankelijk van je flow hoe lang je hem kunt dragen. Gelukkig heeft snuggs meerdere modellen. Hoe groter de onderbroek, hoe meer vocht het opvangt. Sommige vrouwen kunnen een menstruatieslip bijna een hele dag dragen maar als je heel heftig ongesteld bent, kan een menstruatieslip een uitkomst voor je zijn.

Kost dat?

Ben je benieuwd geworden of zo'n slip ook werk als alternatief voor tampons en maandverband? snuggs’ menstruatieondergoed kost tussen de €30 en €45. En het mooie is: één slip van snuggs vervangt zo’n drie stuks tampons per dag. Dat is niet alleen duurzaam voor de wereld, maar ook goed voor je portemonnee. Ook zijn er verschillende voordeelpakketten. Zo heb je meteen 3-5 slipjes in verschillende modellen voor de verschillende periodes in je menstruatie. Happy flow!

Lees ook: Seks tijdens je menstruatie: wel of niet doen?