Momenten waarop mensen beter niet tegen je kunnen praten

Lifestyle door Mariëlle

Je bent heus wel aardig. Alleen niet ’s ochtends nee. Maar dan is de wereld niet aardig. ’s Ochtends is je leven gewoon een beetje moeilijk. Kom na de lunch maar weer terug, want dan ben je ineens een totaal ander persoon.

Heb je de hele dag zo je best gedaan om je karma op pijl te houden, wordt het in één klap beschadigd omdat jij met je verkeerde been uit bed bent gestapt. Met je goede been uit bed stappen, hoe doe je dat eigenlijk, nu we het er toch over hebben? Je hebt het heus weleens geprobeerd hoor, maar achteraf blijkt het dan toch de verkeerde te zijn. En er zijn trouwens nog wel een paar momenten die je karma weinig goeds doen. Mensen moeten eens leren dat ze op sommige momenten beter niet tegen je kunnen praten. Bijvoorbeeld als je…


... honger hebt

Blijf. Uit. De. Buurt. Raak m’n aura niet aan met woorden. Ken je de spreuk ‘sorry for what I just said when I was hungry? Precies dat. Je bedoelt het heus niet zo, maar het komt er wel zo uit. Als je honger hebt schiet je in de overlevingsstand. En er is nog nooit iemand geweest die beweert dat oerinstinct lief is.

... ongesteld bent

Gewoon niet! Jouw hele periode niet. Flinke lefgozer die durft te vragen of je ongesteld bent als je ongesteld bent. OE! Het doodvonnis is getekend. Check.

... iets kwijt bent

NU EVEN NIET! Jij hebt een missie en zo lang die missie nog niet vervuld is, is alles even kut. Jij bent kampioen in het kwijtraken van… alles. Drie seconden geleden had je het nog. Het moet hier ergens liggen.

... haast hebt

'Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben ongelooflijke haast.' Het maakt niet uit wie er tegen je praat, die gene zit sowieso fout, want jij wordt tegengehouden in je haast. Iemand -die je met de neus kunt aanwijzen- slurpt jouw kostbare tijd op.


... op het toilet zit

Dat is zo ongemakkelijk. Zeker als je wat langer de tijd nodig hebt. En als je stinkt. Tijdens het kracht zetten kùn je niet eens normaal praten.

... je mond vol hebt

Niks is ongemakkelijker dan iemand leren kennen wanneer je aan het eten bent. Wie heeft het ooit bedacht dat dates met etentjes gepaard moeten gaan? Je kunt toch niet praten en eten tegelijk? Wanneer in dit verhaal moet je praten en wanneer moet je eten? Moeilijk!

... nèt wakker bent

Het moment dat je je ogen opent. Nee. Je kunt toch niet in iemands oor tetteren als het slachtoffer zichzelf nog aan z’n eigen bestaan moet herinneren?

... op dieet bent

Zie het eerste punt.