De 5 ochtendergernissen

Columns door Karin
De ochtend is voor veel mensen niet het meest prettige moment van de dag. Alleen al het geluid van de wekker kan je soms bloedchagrijnig maken als je je nog middenin in een fijne droom begeeft. Vijf ergernissen op een rij!
 
1. Niezen als je net je mascara hebt opgebracht
Ik denk dat vrijwel alle dames nu denken: ?Jaaaaaa! Dat heb ik ook weleens gehad!? Niets vervelender dan dat je zojuist zorgvuldig elk wimperhaartje één voor één ?n mega volumeboost hebt gegeven met je Super Pro Lash Extension Volumeboost Mascara, om vervolgens twee seconde later eruit te zien als een verlepte panda. Hoe hard je ook probeert om je ogen open te houden tijdens het niezen, het gaat ?m niet worden. Schoonmaken die kliederboel, en weer opnieuw. Alsof je nog geen haast genoeg had.
 
2. Geen ontbijt in huis
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan al-tijd eten. Juist ?s ochtends als ik opsta, heb ik het gevoel dat ik drie maanden niks naar binnen heb gekregen en snak ik naar een welverdiende boterham of een bakje muesli. Als ik dan merk dat ik niks in huis heb, breekt de hel los. ?Halloooo! Alsof ik tijd heb om nu ontbijt te gaan kopen! Ik heb een drukke baan!? Ach, ?s ochtends reageer ik wat emotioneler.
 

3. Denken dat het weekend is als het vrijdag is
Ja, dat is natuurlijk de grootste dooddoener die er is. Meestal als ik opsta weet ik direct welke dag het is, wat ik vandaag allemaal ga doen en wat er vanavond op tv is. Ik hou van overzicht. Maar soms, héél soms, ben ik even volledig de draad kwijt als ik wakker word. ?Huh? Wat voor dag is het? Volgens mij is het weekend.. jeeej! Wacht, shit. Het is vrijdag, néééééé!? Had ik al gezegd dat ik een dramaqueen kan zijn? 
 
4. Moeten opstaan als vriendlief nog lekker mag blijven liggen
Dit is gemeen. Gewoon ronduit gemeen. Half zeven klim jij met je brakke, verlepte hoofd uit bed en hij?? Hij draait zich nog een keer om. In jullie heerlijke, warme bedje. Terwijl jij halfnaakt bij -10 jezelf naar de douche strompelt. Het leven is gewoon niet eerlijk.
 
5. De douche/wc/wasmachine bezet
Sommigen van jullie zullen in een studentenhuis wonen, of delen een appartementje met een vriendin. Je wekker is al een paar keer afgegaan en eindelijk maak je aanstalten om uit bed te gaan. Maar wat hoor je? Je huisgenoot stapt snel onder de douche en is je voor. Wat?! Ze heeft je wekker zeker gehoord. Da bitch!
 
Hebben jullie nog ochtendergernissen waar je humeur spontaan van keldert?