Nederlandse man vindt zichzelf een seksgod

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Aan zelfverzekerdheid geen gebrek bij de Nederlandse man. Zo?n 87% is zeer tevreden over zijn bedprestaties en vindt zichzelf bovengemiddeld scoren tussen de lakens. Wij zijn benieuwd waar al deze seksgoden te vinden zijn?

Het onderzoek werd gedaan onder bijna tweeduizend mannen op masterflirt.nl. "Wij moesten erg lachen toen we de resultaten zagen. Nee, natuurlijk kan niet 87% bovengemiddeld scoren. Dit is een typisch voorbeeld van mannelijke zelfoverschatting. Veel heren zijn nogal gemakkelijk geneigd erg tevreden met zichzelf te zijn en willen graag opscheppen over hun prestaties. Ook als ze er weinig van bakken", zo vertelt Tom Gorny van Masterflirt.

De cijfers zijn opmerkelijk, want naast de 87% gaf zelfs 18% van het mannelijk geslacht aan uitmuntend te presteren (waar ze die kennis toch vandaan halen?!). Vooral de mannen rond de twintig zijn erg te spreken over hun love making skills.

"Rond de dertig worden mannen realistischer, willen ze meer naar zichzelf kijken en sommigen beginnen dan zelfs aan zichzelf te werken om hun zwakke punten te verbeteren. Rond de twintig zijn de meeste mannen daar niet toe in staat. Die schreeuwen zo hard mogelijk dat ze goed zijn, maar dat is uit onzekerheid", aldus Tom.


Dat de mannen helemaal niet van die ?sekshelden? zijn, blijkt wel uit een Amerikaans onderzoek. Een groot deel, namelijk 85% van de heren, gelooft namelijk dat hun vrouw een orgasme beleeft, terwijl dat bij slechts 64% van die vrouwen het geval is.

De orgasmekloof ontstaat doordat mannen voornamelijk erg tevreden zijn met hun eigen hoogtepuntje en zich weinig bezighouden met het vrouwelijke genot. Klaarkomen doen zij door middel van penetratie, terwijl er voor vrouwen toch meer seksuele variatie nodig is... 

Hoe zit dat bij jouw (voormalige) bedpartner(s)?