Laat ze maar waaien

Columns door Karin
We waren al een tijdje aan het daten en inmiddels kwamen we vaak bij elkaar over de vloer. Het was zelfs al officieel; we hadden naar elkaar uitgesproken dat we exclusive waren. Maar toen gebeurde het: ik liet een scheet bij hem.
 
Ik hield vaak na het avondeten alles in, zodat ik met buikkrampen naast hem op de bank zat. Vervolgens ging ik naar de wc, maar het was zo gehorig dat ik bang was dat al zijn huisgenoten mee konden genieten van mijn toiletavonturen. Je weet wel, dat je per ongeluk een harde laat vliegen en hoort dat het gesprek tussen twee huisgenoten ook net stilvalt. Vervolgens durf je het komende halfuur de wc niet uit te lopen. 
 
Bovendien was de tijd nog niet rijp om uitgebreid m?n darmgassen los te laten waar hij bij was. Het was tenslotte nog pril en hij dacht nog dat ik een vrouwelijke vrouw was, wiens poep naar bloemetjes riekt en waarbij scheten niet in het woordenboek staan. Helaas. Ondertussen zat ik dus tijdens GTST met een borrelende maag en knetterende buikpijn naast hem. Bang dat wanneer ik moest niezen ik er per ongeluk één liet vliegen.

Tot het onvermijdelijke dus gebeurde: ik liet een dikke wind. Ik kon er niks aan doen. Ik voelde me inmiddels zo op m?n gemak bij hem dat ik eigenlijk wel opgelucht was en ik een kwartier lang in een lachstuip lag. Maar hij leek het niet zo te kunnen waarderen. In één klap was zijn beeld van de vrouwelijke vrouw die niet poepte verwisseld voor een lompe boerin zonder manieren. Hij bleef apathisch naar de tv kijken en mompelde iets van: ?Dat doe je toch niet, gadverdamme.? Hierdoor ontstond een discussie over gelijke scheetrechten voor man en vrouw waarbij ik ?m maar niet leek te kunnen overtuigen. Hij vond namelijk dat hij wél scheten mocht laten, aangezien hij van het mannelijke ras is. Nou ja zeg! Ik wilde ook gewoon mezelf kunnen zijn en vond dat ik het recht had om poepies te laten bij m?n hubby! I fight for my right to poop!
 
Inmiddels is vriendlief bijgedraaid en mag ik zelfs met de deur open poepen. Victory! Bij mijn vriendinnen is het nogal verschillend hoe ze met Het Scheetprobleem omgaan. De één laat ze rustig vliegen, de ander durft na vijf jaar nog steeds niet te poepen als haar vriend langs de wc loopt. 
 
Hoe zit dat bij jou? Poep en scheet je er gewoon op los bij je lover, of houd je je nog keurig in bij hem?