4 op de 10 vrouwen laat schaamteloos scheten bij haar lover

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Een tijdje geleden deden wij een oproepje: of jullie eventjes wat wilden invullen over jullie scheetgedrag. En dan vooral bij je vriend. Het resultaat? Maar liefst 4 op de 10 vrouwen laat schaamteloos scheten bij haar partner.

En met dit onderzoek is er dus meteen weer een taboe van tafel geveegd. Heren, ook wij poepen (en nee, geen roosjes). Meer dan 750 vrouwen van rond de 30 jaar hebben aan ons onderzoek meegedaan - heel erg bedankt daarvoor! -, en zij zeggen dan ook geen zin te hebben om met buikkrampen op de bank te zitten. 

Binnen een maand al los
Maar zijn wij nu werkelijk net zulke ransapen als mannen? Nou, niet helemaal. We laten onze darmgassen niet per se op elk moment lopen. 38% vindt het namelijk alleen toelaatbaar als je het écht niet meer houdt. 15% geeft aan niet eens scheten te durven laten bij vriendlief en 8% vindt het gewoon not done. Maar de grote vraag is natuurlijk: hoe lang wacht je met scheten laten bij je (nieuwe) partner? Doe je dat op de eerste date al? Of wacht je liever drie maandjes? 12% van de vrouwen gaat binnen een maand al los. 28% binnen 2 tot 5 maanden, 18% na een halfjaar tot een jaar en 7% doet er 2 jaar of langer over. 

Maar wat doen we dan als we een stiekeme sluiper voelen aankomen? Een kwart loopt netjes naar de gang of wc en laat 'm daar lekker gaan. 21% houdt 'm met moeite binnen, 16% laat 'm lekker gaan terwijl haar lover naast haar op de bank zit en de meerderheid (39%) doet het op de sneaky way: zij laten 'm zo zachtjes en stiekem mogelijk. 

Op het werk en bij vriendinnen
Op het werk echter, gedragen vrouwen zich toch een stuk beschaafder. Iets meer dan de helft van de deelneemsters (53%) houdt 'm netjes in als ze iets voelt opkomen. Toch probeert ook 27% 'm stiekem te laten op haar bureaustoel en een vijfde van de vrouwen loopt even naar de gang of wc en laat 'm daar. 
 
Zoals mannen bij vrienden zich scheettechnisch gedragen, zo gaat dat bij vrouwen onderling nog niet. Slechts 7% zegt gewoon scheten te laten bij vriendinnen, sommigen doen het alleen stiekem (21%), anderen geven aan dat het eraan ligt hoe lang ze haar al kennen (36%) en de andere 36% laat nooit scheten bij vriendinnen.


Oops!

Het kán natuurlijk voorkomen dat je hem per ongeluk laat ontsnappen in een openbare gelegenheid... Oops! En dan? De meesten (71%) van de ondervraagden doen net alsof er niks gebeurd is en gaan door waar ze mee bezig waren. 18% van de vrouwen loopt weg en slechts 7% biecht het eerlijk op. Oja, 5% gooit het nog op: 'Gatver, wie heeft er een scheet gelaten?!'

En tot slot, het állergrootste taboe: poepende vrouwen. Wat vinden wij nou de meest gênante plek om a number two te doen?

  1. Bij je schoonouders (41%)
  2. Op het toilet van je werk (17%)
  3. In een dixie op een festival (15%)
  4. Bij vriendinnen (9%)
  5. Met huisgenoten op de gang (8%)
Wat vind jij van de resultaten?