Twijfel je over een pony? Deze pony past het beste bij jouw gezicht

Haar door Jennifer

Een pony zorgt vaak voor een drastische verandering van je kapsel. Het geeft je toch meteen een ander gezicht. Alleen tja, wat voor pony neem je? Er zijn tegenwoordig veel verschillende kapsels met pony. Nou, tip van ons: kijk eens naar de vorm van jouw gezicht.

Lees ook: Zelf je pony knippen: zo doe je dat

Lang voorhoofd

Mensen met een lang voorhoofd hebben geluk. Als je een lang voorhoofd hebt, kom je namelijk weg met elke pony, aldus haarstylist Luke Hersheson. Al is het slim om wel een rechte pony te nemen, zoals bijvoorbeeld de prachtige, volle pony. Al staat een kortere pony ook goed. Hierdoor zie je je ogen en wenkbrauwen beter.

Medium tot klein voorhoofd

Als je een medium tot klein voorhoofd hebt, moet je zeker voor de curtain bangs gaan. Dit lijkt een beetje op de Brigitte Bardot fringe en is een fijn kapsel. Vooral wanneer je nog niet helemaal zeker bent van je pony. Curtain bangs zitten namelijk minder snel in de weg.

Klein voorhoofd

Wanneer je een klein voorhoofd hebt, kun je beter geen volle pony nemen. Wel is er een alternatief voor de volle pony, die beter past bij jouw kleine gezichtje. Kies eens voor een warrige wispy fringe! Dit is een soort rechte, volle pony, maar net iets losser en daardoor meer passend bij jouw kleine voorhoofd.

Vierkant gezicht

Mensen met een vierkant gezicht hebben een nogal hoekig gezicht. Alles is breed, zowel het gebied bij de ogen als je kaaklijn. Daarom kun je het beste voor een 60s fringe kiezen. Deze pony zorgt dat je gezicht wat minder hoekig oogt.

Ovaal gezicht

Mensen met een ovaal gezicht moeten voor de shaggy pony gaan. Dit is een heel toffe haarstijl, die je haar meteen wat volume geeft. Daarnaast komt je ovale gezicht er mooi in uit. De aandacht wordt ook meer getrokken naar je ogen.

Rond en ovaal gezicht

Tot slot wil je bij een rond en ovaal gezicht liever geen al te lange pony. Vermijd dus liever de echt volle pony, ondanks dat je wel een wat langer voorhoofd hebt. Wil je toch een pony die over je voorhoofd valt? Ga dan voor de French-girl fringe. Dit heeft wat weg van de volle pony, maar staat iets speelser.

Lees ook: De mooiste vlechten voor hete zomerdagen