Droog haar? Koolzaadolie is de nieuwe haartrend en dit is waarom jij dat ook wilt proberen

Haar door Maya Luz

Heb jij weleens last van droge lokken? Je probeert iedere conditioner, ieder haarmasker en ieder DIY trucje dat je kunt vinden, maar niks lijkt te werken. Er zijn veel verschillende soorten olie die gebruikt kunnen worden om het haar te voeden, denk bijvoorbeeld aan olijfolie. Maar koolzaadolie is de nieuwste trend op en dit is waarom jij het zeker een keer wilt proberen!

Lees ook: 10 x de beste haarstijlen voor een dagje strand

Wat is koolzaadolie?

Koolzaadolie wordt vaak teruggevonden op ingrediëntenlijsten van eten. Het is een populaire soort olie om mee te koken, maar daarnaast heeft het veel voordelen voor je huid, haar en nagels. Koolzaadolie bevat namelijk vitamine E. Deze vitamine is erg goed in het verhelpen van verschillende haarproblemen. Het laat je haar glanzen en kan helpen bij het repareren van schade aan het haar.

Wat zijn de voordelen van koolzaadolie?

Koolzaadolie heeft veel verschillende voordelen. Je haar verzorgen met deze olie verzacht het haar en helpt het te groeien. Maar hier houdt de lijst met voordelen niet op. De olie kan namelijk ook helpen om roos te bestrijden en voorkomen. De bestanddelen van koolzaadolie verhelpen irritatie op de hoofdhuid zodat jij minder aan je hoofdhuid krabt. Dit zorgt ervoor dat de roos niet erger wordt en dat jij je hoofdhuid niet beschadigd, wat haargroei verlangzaamt of zelfs kan stoppen.

Daarnaast helpt de olie met het verminderen van haaruitval. Koolzaadolie bevat vitamine E, wat een essentiële antioxidant is voor sterk haar. Dit zorgt er niet alleen voor dat het haar sneller groeit, maar voorkomt ook dat je haar uitvalt.

Tot slot kan koolzaadolie bescherming bieden tegen de zon. Op je hoofdhuid verbranden is ontzettend vervelend, en het insmeren is niet altijd even makkelijk. Je haar kan daarnaast ook beschadigd raken van UV-straling. Deze olie gebruiken in je haar voordat je de zon in gaat, kan zeer nuttige bescherming bieden.

Hoe gebruik je koolzaadolie?

Er zijn verschillende manieren om koolzaadolie te verwerken in jouw haarverzorgingsroutine. Zo zou je het bijvoorbeeld kunnen gebruiken als haarmasker. Mix hiervoor een gelijke hoeveelheid koolzaadolie en kokosolie en breng dit aan in je haar. Laat dit dertig minuten intrekken en was het daarna uit met shampoo.

Daarnaast kun je het gebruiken als treatment. Gebruik hiervoor één tot twee eetlepels olie en masseer dit in droog haar. Laat de olie vervolgens een kwartier intrekken. Bedek je haar hiervoor met een handdoek of badmuts zodat de olie makkelijker opgenomen kan worden door je haar en je hoofdhuid. Het is ook aan te raden om de olie goed door het haar te verdelen met een kam voordat je het grondig uitspoelt. 

Je kunt de olie ook gebruiken als leave-in conditioner. Mix hiervoor de olie met warm water en spray dit in je haar. Hiermee hydrateer je het haar en bescherm je het tegen mogelijke beschadigingen.

Lees ook: De mooiste vlechten voor hete zomerdagen