Recept: Zo maak je gezonde bananenpannenkoekjes met kaneel

Eten door Maya Luz

Heb jij eens zin om iets anders dan een broodje of een bakje yoghurt te eten in de ochtend? Je hebt vast weleens van die American pancakes gezien in een film of een serie waar jij direct honger van kreeg. Maar wist je ook dat ze ontzettend makkelijk zijn om te maken en dat je ze daarnaast ook nog eens gezond kunt maken? Zo doe je het!

Lees ook: Recept: Zo maak je pittige veganistische 'kipnuggets' van bloemkool

Ingrediënten: (voor één persoon, komt neer op drie pannenkoekjes)

 • Een rijpe banaan
 • 100 ml melk naar keuze
 • Twee eetlepels bloem
 • Een scheutje kaneel
 • Een beetje olie of boter
 • Jouw favoriete toppings
 • (Optioneel: proteïnepoeder)

Bereidingswijze:

 1. Pel je banaan en doe deze in een kom. Prak de banaan totdat je een soort papje krijgt. Hoe rijper de banaan is, hoe beter. Dit maakt het namelijk makkelijker om te prakken. Daarnaast maakt het de pannenkoekjes een stuk zoeter.
 2. Voeg vervolgens de bloem en de melk toe. Meng dit tot een glad beslag. Het beslag hoort redelijk dik te zijn. Wanneer je het te waterig vindt, voeg dan wat meer bloem toe. Als je ervoor kiest om de pannenkoekjes te verrijken met proteïnepoeder, let dan op dat je beslag niet te dik wordt. Voeg in dat geval wat meer melk toe om het beslag te verdunnen. Voeg tot slot ook nog zo veel kaneel toe als jij lekker vindt.
 3. Zet een koekenpan op laag vuur en doe hier een beetje boter of olie in. Wacht tot de boter is gesmolten of totdat de olie goed warm is.
 4. Verdeel het beslag over drie losse pannenkoekjes in de pan. Bak deze op laag vuur totdat ze goudbruin zijn aan de onderkant.
 5. Draai de pannenkoekjes om en bak ze vervolgens ook aan de andere kant.
 6. Zodra de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin zijn, zijn de klaar om geserveerd te worden. Serveer de pannenkoekjes met jouw favoriete toppings zoals fruit of ahornsiroop.

Eet smakelijk!

Lees ook: 9 x Zo gaat je eten en drinken langer mee