Fantaseren over vreemdgaan: wat zegt dat over je relatie

Relaties door Jennifer

Het liefst willen we allemaal een perfecte relatie, waarbij we alleen aandacht hebben voor elkaar. Alleen soms komt het weleens voor dat je fantaseert over vreemdgaan met een ander. O jee… Nou, zolang het bij fantaseren blijft is er niets aan de hand. Al zegt het mogelijk iets over je relatie en dat is wél iets om over na te denken.

fantaseren over vreemdgaan in relatie

Lees ook: 5 redenen waarom iemand vreemd zou gaan

Niet krijgen wat je wilt

De grootste reden dat iemand fantaseert over vreemdgaan is, omdat iemands behoefte niet worden voldaan. Je krijgt van je partner niet wat je echt wilt. Misschien heb je jouw behoeften inmiddels flink aan de kant geschoven. Iets wat nooit goed is, aangezien ook jou behoeften belangrijk zijn. Niet alleen die van de ander.

Verkeerde relatie

Het klinkt misschien logisch, maar het kan ook dat je niet in de juiste relatie zit als je fantaseert over vreemdgaan. Vooral als je vaker aan het fantaseren bent over een ander. We snappen het als je het liefst denkt, dat iemand the one is. Dat scheelt je natuurlijk een hoop speurwerk naar de liefde. Alleen wat als dit toch niet de persoon is met dezelfde lange termijn doelen als jij? Je fantasieën proberen je onbewust aan te raden om toch verder te kijken.

Onbeantwoorde emoties

Praten over emoties is nooit makkelijk, zelfs niet in een gesprek met je partner. Vooral als het gaat over de negatieve, donkere emoties. En wanneer je fantaseert over vreemdgaan, heb je deze emoties mogelijk te veel weggedrukt. In een goede relatie zou dat eigenlijk niet hoeven. Je vertrouwt iemand immers met heel je hart, toch? Misschien dus toch eens tijd om het gesprek te starten.

Seksueel in de war

Bij fantasieën over vreemdgaan kan het met iemand zijn van het andere geslacht, maar misschien denk je plotseling aan iemand van hetzelfde geslacht. Dat terwijl je momenteel gewoon in een heterorelatie zit. Huh? No worries, het is niet erg als je even seksueel in de war bent. Misschien blijk je toch anders dan je dacht.

Zoeken naar bevestiging

Het kan ook dat je wat onzeker bent en zoekt naar bevestiging, wanneer je fantaseert over een ander. Tijd om hieraan te werken! Waar voel je je niet zelfverzekerd over? Misschien word je niet op de juiste manier behandeld door je partner. Of in ieder geval niet op de manier hoe jij het eigenlijk wilt. Zoals eerder gezegd, je behoeften zijn belangrijk!

Niet worden gezien

Word je eigenlijk wel echt ‘gezien’ door je lover? Grote kans van niet als je fantaseert over anderen. Als dit zo is, zoek dan uit of je echt bij iemand wilt blijven. Praat over je emoties, dat zou moeten kunnen. Vertel wat er op je hart ligt.

Lees ook: Gaan mannen en vrouwen voor dezelfde redenen vreemd?

Bron: Medium.com