5 redenen waarom iemand vreemd zou gaan

Relaties door Sanne

Mensen gaan tegenwoordig vaker vreemd dan vroeger en slechts twintig procent van de mensen die zijn vreemdgegaan biecht dit vervolgens op aan hun partner. Maar wat zijn nou de echte redenen waarom iemand met een ander het bed induikt?

vreemdgaan redenen

Lees ook: Vreemdgaan: wel of niet vertellen

Andere kant laten zien

Sommige mensen gaan juist vreemd, omdat ze voor een, wellicht tijdelijk moment, iemand anders willen zijn. Ben je normaal gesproken the brave girl en wil je stiekem eigenlijk heel graag een keer the wild girl on top zijn? Het beste zou natuurlijk zijn om dit gewoon eerlijk aan je partner toe te geven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is dan ook niet zo gek dat mensen naar een ander op zoek gaan waarbij ze een hele andere kant van zichzelf kunnen laten zien.

Eenzaam

Laat jouw partner je vaak alleen en kom je ook niet aan je seksuele behoeftes wanneer je partner wel thuis is? Voel je je hoe dan ook gewoon eenzaam en heb je behoefte aan iemand die deze leegte voor je opvult? Dit is voor vele mensen een reden om vreemd te gaan.

Wraak

Heeft jouw partner je al eerder bedrogen? Dan is vreemdgaan wellicht jouw manier geweest om je partner terug te pakken en de controle te nemen. Stiekem weten we allemaal wel dat dit niet de beste move was, maar het voelde op dat moment als the right thing to do. Don’t judge.

Het bijzondere gevoel

Vreemdgaan betekent voor veel mensen spanning en sensatie. Weer bemind worden en het gevoel dat je onweerstaanbaar bent is heel speciaal. Kortgezegd: vreemdgaan laat je sexy en geliefd voelen. Dit gevoel wil je graag even behouden en voordat je het weet is het hek van de dam.

De situatie

Een scheve schaats rijden, dat is met alcohol of drugs in het spel nog makkelijker. De situatie speelt dus ook zeker mee in wáárom mensen vreemdgaan. Met te veel alcohol op ga je hoogstwaarschijnlijk eerder de fout in. Hoe vaak hoor je wel niet: “Ik had te veel gedronken, anders had ik het nooit gedaan.” Juist ja, erg vaak.

Lees ook: Wat je dromen over seks echt betekenen

Beeld: iStock