Dit neem je mee voor een Spaanse picknick

Eten door Sanne Michelle

Niks is lekkerder dan ontspannen in het park op een zomerse dag. Een goed gevulde picknickmand kan dan natuurlijk niet ontbreken. Voor de variatie is het leuk om eens een andere keuken te proberen en typische gerechtjes mee te nemen. Wat dacht je van Spaans? Buen apetito!

Lees ook: Dit zijn de leukste picknickplekken in Nederland

Een standaard picnick kennen we allemaal, maar hoe leuk is het om eens te variëren en hapjes uit verschillende landen en keukens mee te nemen in je mand. Wij zochten 8 typische Spaanse gerechtjes op om je inspiratie te geven.

Spaanse tortilla omelet

Dit super populaire Spaanse gerecht wordt gemaakt van onder andere aardappel, ei en ui. Makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen in je picknickmand.

Groente empanadas

Een klassiek Spaans tapashapje. Probeer eens de variant met knoflook, mais en zwarte bonen. Je kunt natuurlijk variëren met vulling en extra groente en of vlees (bijv. Chorizo) toevoegen.

Pan con tomate

Letterlijk vertaald: brood met tomaat. Dit is een typisch Spaans voorgerecht van geroosterd knoflookbrood belegd met tomaat. Mmmm!

Ensaladilla rusa

Je zou kunnen zeggen dat dit een Spaanse variant van huzarensalade is. Het wordt in Spanje vaak gegeten met Tonijn.

Albondigas

Altijd goed! De gehaktballetjes in tomatensaus, ook wel albondigas, worden vaak met een licht pittige twist gegeten. 

Koude Gazpacho

Deze koude Spaanse soep is perfect voor op een warme dag. Gazpacho kun je binnen een paar minuten in elkaar flansen en wordt gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook. Heerlijk!

Wrapjes met serranoham

In Spanje kan een stukje serranoham natuurlijk niet ontbreken. Je kunt het eventueel op een broodje leggen, tussen een wrapje doen of gewoon uit het vuistje eten. Disfrutar de su cena! 

Niet vergeten

Als toevoeging neem je nog wat olijven, stokbrood met aioli en Spaanse kaas mee. Oh, en niet te vergeten natuurlijk een glaasje sangria of wijn!

via GIPHY

Lees ook: Het perfecte zomerdrankje. Zo maak je een sangria slushi