Leuke ideeën voor een tuinfeestje

Vrije tijd door Kim
Summer is here! Het voelt misschien niet altijd even zomers aan, maar toch is het heerlijke seizoen weer aangebroken. Warme avonden, koude cocktails en gezellige feestjes. Deze formule schreeuwt gewoon om een heerlijk tuinfeest.

Veel mensen besluiten om in de zomer een heerlijk tuinfeestje te geven. Verjaardagen worden lekker buiten gevierd of het is gewoon een spontane actie met een paar vriendinnen of buren. Maar hoe zorg je ervoor dat je een sfeervol en gezellig feestje organiseert? Wij hebben een paar mogelijkheden voor je op een rijtje gezet!
 

 
Picknick party
Leg overal op de grond kleden neer en plaats er schalen met hapjes en drankjes op. Dit is de ideale setting voor een chill feestje. Niet te veel mensen, niet te veel drukte. Gewoon rustig en gezellig. Lekkere en makkelijke hapjes om bij een tuinfeest te serveren zijn wraps gevuld met zalm en kruidenkaas, lekkere frisse salades, of toastjes met bijvoorbeeld kipkerrie. Doe een lekker fris wijntje in glazen en voeg hier vers fruit aan toe. Plaats vervolgens overal kaarsjes en klaar is kees!
 
Flink feestje
Plaats statafels door de gehele tuin heen en zet op iedere tafel verschillende hapjes. Zet emmers met ijsblokjes en flessen drank neer en get that party started! Leuke hapjes om hierbij te doen zijn stokjes met fruit, stokjes met vlees en stokjes met groenten. Hier zet je een lekkere dip naast en klaar. In de emmers doe je echte zomerse drankjes en exotische biertjes. Als decoratie kun je glow in the dark sticks in ballonnen stoppen en de ballonnen door de tuin verspreiden.
 

Fancy party
Plaats in het midden van de tuin een lange tafel. Kleed de tafel fancy aan met een mooi tafellaken, grote glazen en kaarsen. Zet er lekker veel stoelen omheen en zet lekkere hapjes en drankjes op tafel.Zoals verschillende salades met opgebakken zoete aardappel en kip, maak het jezelf niet te moeilijk. Als drinken kun je prosecco met frambozen of aardbeien serveren. Leuk detail: het blijft een tuinfeest dus doe het bestek in bloempotten.

Kampvuurfeestje
Wat is er nu knusser dan een kampvuurfeestje? Het is natuurlijk wel Nederland, dus zomeravonden betekenen bij ons niet gelijk dat het ook warm is. Leg kussens rond het vuur en zet bakjes met marshmallows en stokjes klaar. Rooster de marshmallows terwijl je geniet van warme (of koude, wanneer het toch wel warm is buiten) chocolademelk en deel de grappigste verhalen met elkaar.
 
Geef jij vaak een tuinfeest?