Deze makkelijke cocktails shake je zo in elkaar

Eten door Ze.nl

Het hoeft echt niet hartje zomer te zijn om te genieten van een heerlijke cocktail. Dus geef jij binnenkort een feestje en wil jij je gasten bij binnenkomst een feestelijke cocktail in de handen kunnen drukken? Maak dan een van deze heerlijke drankjes, die nog makkelijk zijn ook.

Alle recepten zijn voor één glas.

Tequila sunrise
Dit heb je nodig:
- Tequila
- Sinaasappelsap
- Een scheutje grenadine siroop
- IJs

Zo maak je het:
Dit geel met rode drankje ziet eruit - zoals de naam doet vermoeden - als een zonsopgang!  Vul het longdrinkglas voor een derde met tequila en voor de rest met sinaasappelsap. Roer het goed door elkaar en doe er wat ijsblokjes bij. Als laatste doe je in het midden van het glas een scheutje grenadine. Als het goed is zakt het naar de bodem en krijg je het effect van de zonsopgang!

Margarita
Dit heb je nodig:
- Triple sec (likeur met sinaasappelsmaak, zoals Cointreau)
- Tequila
- Citroensap
- IJs

Zo maak je het:
Meng een derde tequila, een derde triple sec en een derde citroensap door elkaar. Schenk het in een longdrinkglas vol met ijs en klaar ben je! 

Cosmopolitan
Dit heb je nodig: 
- 25 ml wodka
- 30 ml cranberrysap
- 15 ml cointreau
- 5 ml citroensap
- IJs

Zo maak je het: 
Meer Sex & the City kan het niet worden met een deze cosmopolitan erbij! Meng de wodka, cranberrysap, cointreau en de citroensap door elkaar. Doe het geheel met wat ijs erbij in een cocktailglas en genieten maar!

Bellini
Dit heb je nodig: 
- Gepureerde perziken of perziksap
- Prosecco

Zo maak je het: 
Dit is een hele makkelijke. Je vult een champagneglas voor een derde met gepureerde perziken of perziksap en de rest vul je met prosecco. Roer het geheel door elkaar. Als je wat kleur wilt toevoegen doe er dan nog wat grenadinesiroop bij!

Mojito
Dit heb je nodig: 
- Rum (Bacardi of Havana)
- Bruiswater
- Een theelepel suiker
- IJs
- Twee limoenschijfjes
- Verse munt

Zo maak je het: 
Doe eerst de limoenschijfjes, twee takjes verse munt en de suiker in een glas. Stamp het geheel goed fijn. Vervolgens vul je het glas met ijs en doe je er ongeveer twee borrelglaasjes rum bij. Vul daarna het glas bij met bruiswater tot het vol is. Goed roeren en klaar!

Strawberry martini
Dit heb je nodig:
- Wodka
- 3 aardbeien
- Een theelepel aardbeiensiroop of aardbeienlikeur
- Een theelepel suiker

Zo maak je het: 
Pureer de aardbeien en doe ze in een cocktailglas. Voeg daarna de aardbeiensiroop en de suiker toe. Vul het glas aan met wodka. Nog even goed roeren of shaken en klaar. Je kunt als decoratie een aardbei op de rand van het glas doen, dat ziet er leuk feestelijk uit!

Sex on the beach
Dit heb je nodig: 
- 30 ml wodka
- 30 ml perziklikeur
- 70 ml sinaasappelsap
- 50 ml cranberrysap

Zo maak je het: 
Meng de ingrediënten goed door elkaar. Doe er wat ijs bij en je hebt een heerlijke cocktail! Als versiering kun je een schijfje sinaasappel op de rand doen.

Woo woo
Dit heb je nodig: 
1/5 wodka
1/5 perziklikeur
3/5 cranberrysap
Een eetlepel limoensap

Zo maak je het: 
Deze cocktail ziet er erg vrouwelijk uit! Vul eerst een longdrinkglas met ijs en schenk dan de perziklikeur erin. Voeg daarna de wodka en de limoensap toe. Vul het daarna aan met cranberrysap. Je kunt als garnering een citroenschijfje gebruiken.