Aardbei-basilicumsorbetijs

Eten door Redactie Ze.nl

Er wordt vaak gedacht dat ijs maken erg moeilijk is, maar deze lekkernij is makkelijk te maken. En met 45 kcal per persoon is het bovendien een erg slank toetje. De basilicum en balsamico-azijn maken het een bijzonder recept. Gewoon een keer proberen!

Ingrediënten voor 4 personen:
750 gram aardbeien
2 el balsamico-azijn
6 blaadjes basilicum
3 el zoetstofpoeder

Nodig:
Lage plastic bak die in de vriezer past

Bereidingswijze:

  • Los het zoetstofpoeder op in 100 ml kokend water.
  • Snijd 2 blaadjes basilicum in hele dunne reepjes.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Leg 4 aardbeien apart voor garnering.
  • Pureer de overige aardbeien.
  • Roer de opgeloste zoetstof, balsamico-azijn en de fijn gesneden basilicum door de gepureerde aardbeien en doe alles in een diepvriesdoos.
  • Zet de bak aardbeienpuree ongeveer 4 uur in de diepvries. Schep de puree elk uur om met een vork.
  • Schep het ijs in vier bakjes of glazen en serveer het met de achtergehouden aardbeien en basilicumblaadjes.

Dit artikel is geschreven door Annemarie de Graaf, voedingsdeskundige bij www.valtaf.nl.