Report: De maaltijdboxen van HelloFresh (+korting)

Eten door Marleen_S

Ben je de zoveelste pasta met tomatensaus een beetje zat? Of wil je echt de deur niet uit voor het avondeten? Probeer eens een eetbox van HelloFresh! Ideaal voor als je geen zin hebt om boodschappen te doen. Marleen ging je voor.

 
De naam zegt het al: hallo verse groenten! Daar worden ik en mijn knorrende maagje heel erg blij van. Ik kreeg van HelloFresh de Originalbox toegestuurd met daarin lekkere producten voor vijf dagen. Dames opgelet: yes, you must try this at home!


Nieuwe recepten

Als de inspiratie voor een nieuw recept even ver te zoeken is, dan ben je bij HelloFresh aan het juiste adres. Naast een doos vol verse ingrediënten krijg je ook een handig receptenboekje bijgeleverd.

 

Een kwestie van het stappenplan volgen en je zet binnen no time een culinair hoogstandje op tafel. Woensdag standaard gehaktdag? Die tijd is voorbij! Plus het receptenboekje kun je heel handig gebruiken voor later. Als je schoonmoeder bijvoorbeeld ineens voor de deur staat en je indruk wilt maken met een nieuw gerecht.

Het lijkt moeilijk als je de doos opent en al die (vreemde) groenten ziet, maar het koken zelf is heel makkelijk. Voordat ik - Marleen - aan dit kookavontuur begon, zag mijn lijstje voor mogelijke opties voor het avondeten er nogal, tja, karig uit. Samen met mijn huisgenootjes waren we wel toe aan een frisse wind door de keuken.


 
Moeilijk? Echt niet!

De box van HelloFresh kwam dus als geroepen. Alleen zakte de moed me een beetje in de schoenen toen ik een blik linzen, twee steekfilets en mijn - grootste nachtmerrie - witlof zag. Hoe maakte ik dat nou lekker klaar?
 
Nou, easy peasy! Receptenboekje bij de hand, pannen klaar en koken maar. Het was letterlijk zo gezegd, zo gedaan. Ik hield voor jullie een ieni-mini-eetdagboek bij!

Dag 1
Vandaag kozen we voor de Indiase Dahl soep. Een vegetarische maaltijdsoep compleet met naanbrood. Heel eerlijk, ik heb nog nooit linzen gegeten en het leek me niet erg lekker dat dit in de soep zat. Toch was ik blij verrast toen ik alle ingrediënten de soeppan in had gegooid: het was heerlijk!
 


 

 

Ik houd van een beetje stukjes in mijn soep, dus heb ik de soep niet helemaal gepureerd. Geen groot fan van kauwen tijdens het slurpen? Dan kun je de soep helemaal pureren. Het naanbrood bracht ik op smaak - geheel volgens het recept - met wat olijfolie en peper en zout.
 
Resultaat: Heerlijk! Een absolute aanrader die nu hoog op mijn eet wishlist staat. Ik ben zelfs over mijn linzenangst heen. I love it!
 
Dag 2
Deze avond aten we noedels met kip en groenten, maar niet zoals ik het normaal gewend ben te eten. Dit keer zat er spitskool bij. Een lekkere combinatie met het sausje van sambal en sojasaus.
 


Ik verving de sambal door chilisaus, omdat ik sambal niet kan verdragen - tja, typische Hollander hè - en ik moet zeggen: het was de perfecte oplossing! In plaats van normaal gesproken rijst erbij te eten, aten ik en mijn huisgenootjes er noedels bij.
 
Resultaat: Yummy! Omdat ik geen tarwe mag eten, heb ik in plaats van noedels, glutenvrije pasta erbij gegeten. Heel makkelijk en net zo lekker.
 
Dag 3
Het menu van vanavond: steekfilet met aardappeltjes uit de oven. Plus witlof, rode ui en wortel uit de wokpan. Aangezien onze oven niet de allerbeste is, kozen we ervoor om de aardappeltjes mee te bakken.



In dit gerecht zit onder andere knoflook en ui. Erg handig: deze zitten ook gewoon bij de box inbegrepen. Dus dat hoef je niet zelf apart te kopen. Zorg wel dat je peper, zout en andere specerijen en handige olieën in huis hebt. Zo kun je zelf het gerecht nog op smaak brengen.

Dag 4
Vandaag aten we gevulde paprika. Dit heb ik weleens eerder gegeten en ik ben niet een hele grote fan. Een beetje bevooroordeeld ging ik aan de slag. Uiteindelijk bleek het ontzettend lekker te zijn! 

Een gevulde paprika is zo gemaakt. En het is een handig gerechtje voor wanneer je alleen eet, maar toch iets voedzaams wilt binnenkrijgen. 

Resultaat: Ik ben niet zo enthousiast als bij de andere gerechten, maar ik zit wel helemaal vol na het eten. Een betere optie dan een snelle hap van de snackbar!

Dag 5
We sluiten de week met een knaller af, namelijk fettuccine met courgette ham. Oei, oei, dat was echt heel lekker! Mijn huisgenootje - geen voorstander van courgette - vond het zelfs meer dan smakelijk!

 
Een groot pluspunt: als je snel de deur uit moet, is dit gerecht superhandig! De ham is kant-en-klaar en het enige wat je hoeft te doen is de fettuccine te koken en de courgette op te bakken. Binnen een kwartier kun je al aan tafel.

Resultaat: Absoluut één van de toppers van de week. Ook dit gerecht komt in het kookboekje van mij en mijn huisgenootjes te staan. Een lekkere, frisse maaltijd die heel geschikt is voor warme lentedagen, want het is licht verteerbaar. 

Tip!
Alle gerechten zijn eigenlijk bedoeld voor twee personen, maar ik en mijn huisgenootjes aten het met z?n drieën. Dus mocht je onverwacht een eter hebben of een restje willen overlaten voor de lunch van morgen: geen probleem, er is meer dan genoeg!

Hoe te bestellen?
Het principe is simpel. Op de website kies je een box naar keuze uit en geef je aan hoeveel personen er ongeveer die week meeëten. Dat niet ieder maagje op dezelfde manier gevuld raakt, weet HelloFresh maar al te goed. Dus bieden ze verschillende boxen aan. 

  • De Originalbox

Deze box bevat alle ingrediënten voor 3 of 5 gevarieerde maaltijden voor het door jou aangegeven aantal personen. En no worries: alles is al voor je afgemeten en gewogen! De Originalbox bevat recepten voor vlees-, vis- en vegetarische gerechten en alle ingrediënten die je daarvoor nodig hebt.

  • De Veggiebox

Ook als je vegetarisch bent, kun je terecht bij HelloFresh. Deze box bevat dezelfde hoeveelheid maaltijden als de Originalbox, alleen zijn de gerechten helemaal vleesvrij. 

  • De Fruitbox

De Fruitbox bevat zowel Hollands seizoensfruit als exotisch fruit, zodat je voldoende vitamientjes binnenkrijgt. De inhoud van de box is elke week anders en afgestemd op het seizoen. Plus er zit elke keer een lekker fruitrecept bij.

  • De Proefbox

Nog niet helemaal zeker over de boxen van HelloFresh? Dan kun je met de Proefbox eenmalig de voor jou geselecteerde maaltijden uitproberen. 

De box wordt gratis bij je thuisbezorgd aan het begin van de week. De eerste dag moet je dus wel even wachten, maar de rest van de week kun je zelf lekker aan de slag!

Korting!
Speciaal voor jullie heeft HelloFresh een fijne kortingscode! Met de code HFZE2013 krijg je maar liefst ? 20,- korting op je eerste HelloFresh-box van je lidsmaatschap. Let op: deze kortingscode geldt alleen als je minimaal twee boxen bestelt en is ook alleen geldig op de maaltijdbox. Daarbij is de code geldig tot en met 31 juli 2013.