Mam(m)a Mia! Dit zijn de 8 leukste Moederdag-films op Netflix en Videoland

Vrije tijd door Jennifer

Moederdag staat weer om de hoek! Dé dag waarop je je moeder even extra in het zonnetje mag zetten. Je kunt een cadeautje maken of kopen, samen eropuit gaan, maar ook gewoon lekker bankhangen. Ga dit jaar voor een avondje Netflix of Videoland met je mams! Daar zijn genoeg leuke Moederdag-films te vinden.

Lees ook: Deze vier dingen wijzen er op dat je net zoals je moeder wordt

Mamma Mia!

Laten we beginnen met de leukste Moederdag-film uit het rijtje en ook de meest bekende. Al blijft de film Mamma Mia! altijd leuk. Op Netflix vind je de eerste film, waarin Sophie als aanstaande bruid op zoek gaat naar haar echte vader. Een heerlijke feelgood film vol romantische scènes, lieve moeder-dochter momenten en natuurlijk heel veel ABBA liedjes. Grote kans dat jij en je moeder luid zingend op de bank zitten.

Dumplin’

Een komedie met Jennifer Aniston stelt eigenlijk bijna nooit teleur. Op Netflix vind je de film Dumplin’ en dit is ook echt een goede Moederdag-film. De film gaat over een zelfverzekerde plus-sized tiener Willowdean, die door haar vrienden Will wordt genoemd en door haar moeder Dumplin’. Haar moeder is overigens totaal het tegenovergestelde van Willowdean. Zij runt als voormalig beauty queen een miss-verkiezing in Texas. Ondertussen wordt Willowdean vaak afgekeurd op haar uiterlijk en op een gegeven moment is ze dit zat. Ze besluit uit protest mee te doen aan de miss-verkiezing van haar moeder. Een leuke, ontroerende film mét liedjes van Dolly Parton.

Otherhood

Wat doe je als je je moeder vergeet op Moederdag? Sommige zijn zo lief om tóch nog snel iets te regelen of bijvoorbeeld een Moederdag-film te kijken tijdens een last-minute filmavondje. In de Netflix-film Otherhood worden de moeders helaas echt vergeten op Moederdag, maar daar laten ze het niet bij. Nee, drie moeders besluiten zelf op bezoek te gaan bij hun zoons in New York. Hier proberen ze de band met hun zoons weer te verbeteren. Al wordt dit uiteindelijk een hele journey, waarin ze ook zichzelf herontdekken. De perfecte film voor moeder en dochter, maar ook voor moeder en zoon!

Yes Day

Je hebt makkelijke moeders, maar ook overbezorgde moeders die heel vaak ‘nee’ zeggen op dingen. Als jij zo’n moeder hebt of had, dan is deze Moederdag-film perfect voor jou en je mams! In de Netflix-film Yes Day geven de ouders Allison en Carlos vierentwintig uur lang ‘ja’ op álles. Dus bijvoorbeeld ook het omlaag doen van de ramen in een car wash, oeps! Een hilarische film met Jennifer Garner in de hoofdrol, die je misschien ook kent van 13 Going On 30.

Liefde Zonder Grenzen

Moederdag is niet compleet zonder een lekkere romcom. Oké, in de film Liefde Zonder Grenzen komt helaas geen moeder voor, maar desondanks is het een heel fijne film om te zien met je moeder. Liefde is namelijk voor iedereen, aldus de filmmakers. Op Videoland vind je deze film, waarin je de liefdeslevens volgt van zussen Eva en Lieke, broer Maarten en vader Ferry. Hun levens zijn totaal verschillend en er ontstaan ook veel vooroordelen. De grote vraag is: zal de liefde desondanks overwinnen?

Bad Moms

De titel verraadt al wel waar de film over gaat. Het is een echte Moederdag-film, want moeders zijn er genoeg in deze komedie. Al gaat Bad Moms wel over drie gestreste moeders, die op een gegeven moment helemaal ontsporen. Ze zijn oververmoeid en willen even geen verantwoordelijkheden, maar gewoon losgaan. Dit leidt vervolgens voor ergernis bij de ‘perfecte’ moeders op het schoolplein. Ah oh! De film is te zien op Videoland.

I Feel Pretty

Dan hebben we een Moederdag-film met een mooie boodschap. I Feel Pretty is een heel fijne, feelgood film, waar jij en je moeder van kunnen genieten en leren. In deze film worstelt Renee enorm met haar zelfbeeld. Ze wil ook een keer ‘heel mooi’ zijn. Totdat ze van een fiets valt. Ineens verandert haar gedachte over zichzelf en wilt ze niet meer anders zijn. Ze omarmt haar eigen lichaam en besluit alles uit het leven te halen. Deze film op Videoland geeft jou en je moeder sowieso een boost zelfvertrouwen.

De Matchmaker

Tot slot een komedie van eigen bodem met cutie Benja Bruijning. De Matchmaker gaat over fotograaf en levensgenieter Chris, die op een dag noodgedwongen weer intrekt bij mamalief. Het is voor zoon Chris niet makkelijk om weer te aarden in het dorpje, waar hij ooit werd geboren. Hij wil weer werken en de wereld over! Dan krijgt hij als opdracht om een promo video te maken voor een datingsite. Hij besluit zijn eigen, single moeder als hoofdpersoon te gebruiken, maar doet dit wel sneaky achter haar rug om. Dat kan alleen maar leuk worden, toch? De film is te zien op Videoland.

Lees ook: Dé moederdagcadeautjes voor hippe moeders