Dit moet je doen om geld te verdienen met TikTok

Vrije tijd door Sanne Michelle

TikTok wordt steeds populairder. Sinds dit jaar zitten er maar liefst 3 miljoen mensen op het videoplatform, een stijging van 75%. Wie goed zijn best doet, kan zelfs de kost verdienen met TikTok-filmpjes maken. Maar wat doen zij precies om geld op te brengen?

tiktok geld verdienen

Lees ook: De grappigste vrouwen op TikTok die je wil volgen

Live battelen

Een snelle en leuke manier om geld te verdienen met TikTok is door live te gaan en een battle te starten. Tijdens deze online battle strijd je tegen 1 andere livestreamer en spaar je punten. Wie de meeste punten krijgt wint de battle en komt hogerop in de ranglijst. Om zoveel mogelijk punten te krijgen kunnen je kijkers virtuele likes en gifts aan jou geven. Liken doe je door zo vaak mogelijk op je beeldscherm te klikken. Voor gifts moet je betalen. De prijzen hiervan variëren van €0,50 voor 35 coins tot €250 voor 16500 coins. Van de inkomsten gaan 20 procent naar de streamer en de rest gaat naar het platform. Je kunt pas live gaan vanaf 1000 volgers.

Samenwerken met merken

TikTok heeft een platform genaamd ‘The TikTok Creator Marketplace’ waar merken in contact kunnen komen met gebruikers. Als gebruiker kun je er merken vinden die sponsoring inzetten via het platform en het helpt bedrijven om een goede match te vinden voor het promoten van hun merk. Veel merken hebben nog geen standaard prijzen als het gaat om sponsoring via het nieuwe videoplatform. Bij YouTube is dit wel het geval. Om deze reden is het bedrag wat je ophaalt op TikTok ook een stuk lager. Voor iedere gesponsorde video krijg je €0,01 tot €0,02. Op YouTube ligt dit tussen de €0,03 en €0,08.

TikTok Creator Fund

Als gebruiker kun je je aansluiten bij dit Fund door je account om te zetten in een creator of pro account. Als je aangesloten bent bij dit Fund krijg je betaald voor views, betrokkenheid en het is belangrijk dat je je aan de community richtlijnen houdt. Het bedrag wat je ervoor krijgt kan erg verschillen, het is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid video’s dat er die dag gepubliceerd zijn. Om je aan te sluiten moet je minimaal 18 jaar oud zijn, in de VS of Europese landen wonen en ten minste 10k volgers hebben.

Nieuwe muziek promoten

Je hebt het vast wel voorbij zien komen. De snippets van nieuwe muziek op het videoplatform. Wist je dat je ook betaald kunt worden om deze nieuwe tracks te promoten onder je video’s? Er is een app, genaamd Playlist Push waar je je kunt aanmelden om hiervoor betaald te krijgen. Het is wel een vereiste dat je populair bent op TikTok.

Verkeer genereren vanaf andere platforms

TikTok is de ideale app voor het genereren van traffic. Stel je bent ook creator op YouTube dan zou je je accounts aan elkaar kunnen koppelen. Dit kan trouwens ook met Instagram. Op deze manier kun je meer inkomsten genereren door je traffic van TikTok. Momenteel is het nog niet mogelijk om je account aan meer platformen te koppelen.