Glennis Grace spreekt over supermarktincident: "harde tik op vingers heb ik verdiend"

Celebs door Elsemieke

Glennis Grace heeft voor het eerst gesproken over het bekende 'supermarkt incident'. De zangeres kwam in februari in opspraak omdat ze agressief verhaal ging halen bij een Jumbo-vestiging, nadat de medewerkers het eerder aan de stok hadden gehad met haar zoon. Inmiddels heeft ze weer voor het eerst opgetreden en daarbij ook gesproken in een speech over het incident.

Glennis Grace biedt excuses aan voor Jumb-rel

Glennis Grace over supermarktincident

Glennis Grace stond weer voor het eerst op het podium sinds het beruchte supermarktincident. Die zaal kreeg eerst een opgenomen boodschap van Glennis te horen, terwijl ze al op het podium stond. Hierin zei ze dat haar zoontje met wat bloed op z’n gezicht thuiskwam en dat haar moederhart toen ging kloppen. Ze kon niet anders dan verhaal halen. “Als vrienden vragen hoe het gaat, merk ik dat ik nog niet heb verwerkt wat er allemaal is gebeurd. Ik ben de laatste maanden werkelijk aan mijn haren door, laten we het netjes houden, de modder gesleurd. Je kunt het je bijna niet voorstellen."

Hoogte- en dieptepunten

Ze sprak van ’duizenden donkere berichten’ die zij na het incident in februari heeft ontvangen. "Tienduizenden berichten van enkele van miljoenen mensen die mij op mijn slechtste moment hebben gezien. Van te ver weg om mij te beoordelen, maar van dichtbij genoeg om te weten dat ik een harde tik op mijn vingers heb verdiend. Ik ben een flapuit, ik ben impulsief en ik heb een vechtershart. Dat heeft me in mijn leven hoogte- en dieptepunten gebracht. Niet nadenken, Glen. Wat je instinct zegt, daar ga je achteraan. Dat zorgde ervoor dat ik als jonge meid op mijn eigen benen kon staan. Dat ik er aan gewend ben geraakt om me door alle tegenslagen heen te slaan. Maar deze laatste keer is dat niet helemaal goed gegaan en heb ik het verkeerd gedaan.”

Koken van woede

“Deze keer had ik moeten luisteren naar mijn verstand. Had ik even tot tien moeten tellen en bedenken: wat is hier eigenlijk aan de hand? Ik denk dat alle ouders zich kunnen voorstellen wat het met je doet als je kind ineens voor je staat met z’n gezicht onder het bloed. Ik stond te koken, dat mag je best weten. Wie heeft dit gedaan? Waar is hij? Ik ga nu naar hem toe.”

Elektronische sigaret

Glennis Grace werd in februari meegenomen door de politie nadat er een vechtpartij was ontstaan in een supermarkt waar zij bij betrokken zou zijn. De ruzie was ontstaan nadat de zoon van Glennis een elektronische sigaret had gebruikt. Daarna zouden de zangeres en wat vrienden van haar verhaal zijn gaan halen bij dezelfde supermarkt. De politie hield het stel drie dagen vast op verdenking van mishandeling en openlijke geweldpleging.

Foto: BrunoPress

Lees ook: Rachel Hazes roept dochter Roxanne op als getuige in rechtzaak