Deze koffiebarretjes in Maastricht zijn een bezoekje waard

Eten door Sandra E

Maastricht is hip, leuk, gezellig en bourgondisch. Bezoek je Maastricht dan lijkt het net of je op vakantie in het buitenland bent. Maastricht heeft ontelbare, gezellige restaurantjes, maar ook hippe koffiebars; koffielovers opgelet, deze koffiebarretjes zijn zeker een bezoekje waard!

Lees ook: Dit zijn de 5 beste koffiebars van Nederland

KOFFIE bij Joost en Maartje

Lekker ongedwongen met je viervoeter koffie drinken bij Joost en Maartje, alles is mogelijk. Je kunt al vroeg terecht voor koffie en ontbijt. Ideaal om een werkochtend hier te starten. KOFFIE bij Joost en Maartje vind je aan de Maastrichter Heidenstraat 8.

Coffeelovers

Coffeelovers is een begrip in Limburg en Noord-Brabant. Coffeelovers is een kleine koffieketen met in totaal negen vestigingen in Nederland. De locatie waar je echt moet zijn geweest is Coffeelovers Dominicanen in Maastricht. Deze hotspot is gevestigd in de Dominicanenkerk. Sinds 2008 is deze 11-eeuwse kerk verbouwd tot boekenwinkel en koffiebar. Coffeelovers staat bekend om zijn heerlijke koffie, focaccia broodjes, gebakjes en taartjes.

Coffee Lovers vind je aan de Dominicanerkerkstraat 1.

Bandito Espresso

Populair onder de studenten. Bandito Espresso is verstopt tussen de universiteit van Art en Social Scienses. Bij Bandito Espresso draait alles om lekker eten en lekkere koffie. De producten zijn vegetarisch of veganistisch. De koffie is top en ze zijn ook bekend om de zelfgemaakte worteltaart, hummus en koekjes.

Bandito Espresso vind je aan de Oxfordlaan 55.

Van Wijck

De geur van versgemalen koffiebonen komt je tegemoet wanneer je Van Wijck binnen stapt. Van Wijck is de plek waar ze naast koffie ook de lekkerste ontbijt- en lunchgerechten bereiden. Van Wijck ligt vlakbij het centraal station. Geniet op het terras van een heerlijke koffie of maak gebruik van de Take away voor als je je trein nog moet halen.

Van Wijck vind je aan de Wycker Brugstraat 28.

Living' Room

Livin’ Room serveert vers gemaakte sandwiches, smoothies, verse gebakjes en koffie! De producten bevatten geen kunstmatige zoetstoffen en zijn gemaakt van voornamelijke biologisch producten van de lokale leveranciers.

Livin’ Room vind je aan Heggenstraat 7.

Lees ook: Dit zijn de leukste koffietentjes in Rotterdam