Wát? James werd gecatfisht door zijn eigen vader

Relaties door Jennifer

In de online wereld is het heel makkelijk om je voor te doen als iemand anders. Wie kent het tv-programma Catfish niet? Tijdens het online daten gebeurt het vaak genoeg, dat iemand bijvoorbeeld ineens met een oudere man appt in plaats van jongedame. En het kan nóg gekker. James dacht dat hij de knappe Becca aan de haak sloeg, maar dit bleek zijn bloedeigen vader. Huh?

Lees ook: Vrouw ontmaskert neppe Tinderprofielen op briljante manier

Gecatfisht door vader

James was twintig, toen de knappe Becca hem toevoegde op Facebook. James was gevleid en direct geïnteresseerd in de jongedame. Het duurde dan ook niet lang voor ze elkaar dagelijks berichtjes stuurden. Ze zochten naar gezamenlijke interesses en werden online verliefd. Tot dat James op een dag ontdekte dat Becca niet was, wie ze zei dat ze was. Wat bleek? Hij werd gecatfisht door zijn eigen vader! Hij en z'n vader hadden al jaren geen contact meer.

Inspiratie voor film

De gebeurtenis inspireerde James voor het maken van een film. James is een Hollywood-acteur, die vooral bekend werd door zijn rol in de HBO-serie The Sex Lives of College Girls. Maar nu heeft hij dus een film gemaakt, waarin hij zijn catfish-ervaring als inspiratie gebruikt. Al gaat het in de film verder. Daarin ontdekt het hoofdpersonage de waarheid pas later, waardoor er dus ook sexting en cyber sex voorkomt. Iets wat James in werkelijkheid gelukkig niet meemaakte.

Betere band met vader

Wel heeft James naar eigen zeggen een betere band gekregen met zijn vader door de hele ervaring. Tijdens een therapiesessie kwamen vader en zoon weer samen. “Het was het dieptepunt in onze relatie, maar het dwong ons om een aantal diepgaande problemen in onze relatie onder ogen te zien,” vertelt hij aan Daily Beast. “Het zorgde ervoor dat de dingen tussen hem en mij een stuk beter werden, omdat we erover moesten praten.” Nou, eind goed, al goed!

Lees ook: Deze leugentjes om bestwil vertelden je ouders je vroeger (en jij doet het later ook)