Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dingen waar alleen je vader mee wegkomt

Reageer 0
Je houdt zielsveel van je vader, maar af en toe vraag je je af of hij van een andere planeet komt dan jij. Regelmatig haalt-ie vreemde capriolen uit en komt hij daar nog mee weg ook! Tsjah, bepaalde dingen kan alleen je vader maken. 
 
Hoewel jij liever ziet dat hij bepaalde dingen niet meer doet, heb je er wel bewondering voor dat hij de volgende dingen keer op keer weer kan flikken… 

Voordringen
Je vader en boodschappen doen. Dat gaat gewoon niet samen. Het komt af en toe eens voor dat je op een heel ongelukkig moment samen met je vader boodschappen gaat doen. Tijdens het boodschappenspitsuur wel te verstaan. Je weet gewoon dat je waarschijnlijk een halfuur wortel schiet in de rij, maar je vader trekt zich hier niets van aan. Die kruipt gewoon voor. Op dat soort moment hoor je jezelf naar je vader sissen: “Pap, die mensen stonden er eerder.” Maar je vader, die doet alsof-ie je niet heeft gehoord. “Pahap”, probeer je het nog een keer, maar wanneer de mensen achter je in de rij er niets van zeggen, laat je het er ook maar bij. Jij zou eens moeten proberen voor te dringen, dan heb je meteen al het winkelend volk over je heen…

 
Afdingen
Eén keer in de zoveel tijd heeft je vader nieuwe kleren nodig en daar trekt hij dan maar een middagje voor uit. Wanneer hij vraagt of jij met hem mee wilt gaan, knik je benauwd ja. Je durft te wedden met je leven dat je vader gaat proberen af te dingen. Op zo’n willekeurige middag weet je vader precies naar welk zaakje hij moet en koopt hij daar een hele bult kleding ter waarde van € 216,25. Ja, dat is een hele smak geld, maar dan hoeft hij de komende weken, maanden, wat zeg je: járen, niet meer naar de winkel. Maar als hij zo’n bulk geld uitgeeft, ‘moet daar natuurlijk wel wat korting op kunnen’, want anders vertrekt je vader linea recta naar de volgende winkel. Dat is tenminste wat hij het personeel wijsmaakt, want jij weet dat hij dat écht niet doet, want dan kan hij in de volgende winkel weer opzoek naar drie overhemden, twee spijkerbroeken een partij sokken en een winterjas. Na wat gekibbel heen en weer, stemt de kassajuffrouw toch in en weet je vader het voor elkaar te krijgen om er € 200 voor te betalen. Lucky bastard. 
 
Lang doorpraten
Je vader heeft er nogal een handje van om lang door te praten (lees: preken) als het ergens over gaat waar hij veel van weet. En op een of andere manier onderbreekt niemand hem ooit! Wanneer jij loopt te blaten over je werk of over je onbereikbare liefde, kapt iemand je binnen de kortste keren af. Maar bij je vader, neuh, daar gebeurt dat nooit bij. Wel kun je duidelijk zien dat de spanningsboog van het arme slachtoffer slapper hangt naarmate je vader doorgaat. Maar hem afkappen, dat durft niemand te doen. Niemand. 
 
Flauwe grappen maken 
Een paar keer in het jaar, waaronder je verjaardag, komen je vriendinnen in aanraking met je vader. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar hoe later het wordt, hoe losser je vader wordt en hoe ‘grappiger’ hij wordt. De ene na de andere flauwe grap komt zijn mond uitrollen. Zo vertelt hij schaamteloos over een jonge vrouw die hij voorbij had zien lopen met een kort rokje en vroeg hij zich af of haar waterleidingen niet spontaan zouden bevriezen met het koude weer. Schaapachtig lachen je vriendinnen maar wat. Terwijl jij doodsangsten uitslaat dat ze alleen maar lachen omdat ze niet weten wat ze er mee aan moeten en omdat het anders te awkward is. Maar achteraf krijg je vaak de opmerking 'wat is jouw vader grappig, zeg’ te horen. Huh? Hoe dan? Hoe je vader het voor elkaar speelde, weet je niet, maar toch vond iedereen hem grappig. Behalve jij dan. 
 

Je vrienden beledigen
Je kunt het je vast nog goed herinneren dat je je eerste vriendje voor het eerst mee naar huis nam. Wat was je zenuwachtig! Wat betreft je moeder maakte je je geen zorgen. Zij was altijd lief en probeerde je vriendinnen ook altijd op hun gemak te stellen. Tegenover je vriendje zal ze dit ook wel doen. Voor het gedrag van je vader was je dan wel weer bang. Want voor je het wist kwam je vader op de proppen met een opmerking als 'jij mag weleens naar de kapper, want met al dat haar voor je ogen, kun je toch niets zien?’. Je vader snapte natuurlijk niet dat lang haar hartstikke hip was. En ook nu weet je vader het voor elkaar te spelen om je vriendinnen te beledigen. Wanneer hij je vriendin ziet die net een stoere pixiecut heeft laten knippen, maakt hij ‘grappen’ dat zijn haar langer is dan dat van haar en dat ze zo wel een vent lijkt. Pap, alsjeblieft! 
 
Scheten laten
Wanneer jullie in het openbaar zijn, maar ook gewoon thuis, laat je vader ongegeneerd scheten. Hij probeert het niet eens subtiel te doen, want demonstratief gaat hij op zijn linkerbil zitten en laat een darmgas of twee, drie de wilde wereld in. Moet dat nou? Toch kijkt op een of andere manier niemand ervan op. Hoe dat in hemelsnaam kan, weet je niet, want zijn scheet produceerde op z’n minst net zoveel decibel als een kanon, maar toch merkt niemand het op. Pff, wanneer jij,  per ongeluk notabene, een scheet laat voel jij je hoofd knalrood worden en slingeren de gatverdammes je om de oren. Zo makkelijk als je vader een ruft kan laten, zo moeilijk kun jij het! Het leven is niet eerlijk. 
 
Met welke dingen kan alleen jouw vader wegkomen? 
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen