Dit is waarom vrouwen orgasmes faken

Intiem door Sandra E

Orgasmes en klaarkomen. Bespreek jij dit wel eens met je vriendinnen? De meeste mensen hebben het hier niet over en al helemaal niet over een orgasme faken. Toch gebeurt dat nog regelmatig tussen de lakens. Waarom doen wij vrouwen dat dan?

Lees ook: Heb jij last van orgasme-angst?

Een orgasme faken omdat je geen zin in seks hebt

Je hebt gewoon even helemaal geen zin in seks of soms lukt het helemaal niet. Dit kan bijvoorbeeld doordat je alcohol hebt gedronken. Door je orgasme te faken, lijkt het alsof je het toch fijn vond. Niet klaarkomen voelt daarom voor een vrouw als tekortkomen. Je voelt je er rot over dat je geen zin hebt en daarom doen we alsof we een orgasme faken.

Een orgasme faken om te pleasen

Vrouwen hebben hier vaker last van, een orgasme faken om te pleasen. Veel mensen willen voorkomen om hun bedpartner te kwetsen. Het klaarkomen lukt niet, bijvoorbeeld door de alcohol. Het is volkomen normaal dat het klaarkomen niet altijd lukt. En toch voelen wij ons daar rot over. Je wilt je bedpartner niet het idee geven dat je niet geniet van de seks. Daarom kiezen vrouwen voor een makkelijke uitweg: een orgasme faken.

Uiteindelijk wil je je bedpartner niet kwetsen of teleurstellen, terwijl het goed bedoeld is om een orgasme te faken. Het is niet per sé goed voor je seksleven. Jouw partner denkt wel dat je geniet van de seks en een ultiem hoogtepunt bereikt, terwijl dit niet zo is. Probeer er met je partner over te praten, vertel wat je echt lekker vindt en probeer open te zijn.

Heb jij wel eens een orgasme gefaket?

Lees ook: Bestaat er een ideale tijdsduur voor seks?