Wat gebeurt er als een man de anticonceptiepil slikt?

Lichaam door Sandra E

Wat gebeurt er als een man de anticonceptiepil zou slikken? Deze vraag houdt ons al een tijdje bezig. Welke hormonen worden gestimuleerd of wordt de complete hormoonhuishouding juist verstoord? Wat als hij iedere dag dat pilletje neemt? Interessant! Wij zochten het voor je uit.

Lees ook: Anticonceptie zonder hormonen

Mannen krijgen borsten

In de pil zitten twee hormonen; oestrogeen en progesteron. Deze hormonen regelen de menstruatiecyclus bij een vrouw. In een lichaam van een man komen deze hormonen ook voor maar zijn ze een stuk minder aanwezig. Gaat een man de anticonceptiepil slikken (bijvoorbeeld een transgendervrouw) dan wordt de lichaamsbeharing minder en ontwikkelt hij borsten. De teelballen zullen gaan krimpen. Helaas zal de behoefte aan seks ook afnemen, de hormoonhuishouding wordt compleet verstoord en de pilslikkende man krijgt een lager libido...

Temperament

Over het algemeen hebben mannen al een wat assertiever temperament. Door het langdurig slikken van de anticonceptiepil zal dit leiden tot een nog feller temperament.

Transgendervrouwen

Als een man een enkele pil slikt zal er niet veel gebeuren. Transgendervrouwen (die in een mannelijk lichaam zijn geboren, maar zich vrouw voelen) vormen een uitzondering. Zij hebben oestrogeen nodig om hun lichaam juist die vrouwelijke vormen te geven. Na een halfjaar hormonen slikken, zijn bij transgendervrouwen al borsten te zien. Ook krijgen ze meer vet op de heupen.

Conclusie

Misschien was de man nieuwsgierig, was het een ongelukje of sommige mannen willen gewoon wat vrouwelijker zijn. De conclusie; de pil zal elk persoon beïnvloeden of je nu man of vrouw bent.

Lees ook: De mannenpil: 50% van de jonge mannen zou 'm slikken