Zo zorg jij het beste voor jouw prachtige grijze haren

Haar door Zora

Wist jij dat het volledig laten uitgroeien van jouw grijze haren een trend is? Het is tijd dat we van onze grijze lokken gaan houden en dat we stoppen met het verdoezelen van onze natuurlijke haarkleur. Grijze manen zijn prachtig, vooral als jij er goed voor zorgt. Hoe jij dat kan doen lees je hier!

Haartextuur

Gebruik haarverzorgingsproducten die jouw manen versterken en hydrateren. Haar wat kleur verliest, verandert namelijk van textuur. Het wordt breekbaarder, pluiziger en droger. Heb je normaal gesproken al een grove textuur in je lokken? Naarmate je kleur verliest, zal jouw haar nog grover worden.

Zilvershampoo

Doordat grijze haren poreuzer zijn, kunnen jouw lokken een gele gloed krijgen bij het gebruiken van bepaalde producten. Oliën, zonnebrand- en gezichtscrèmes hebben vaak ingrediënten die jouw grijze manen kunnen verkleuren. Let op bij het gebruiken van deze producten en verzorg jouw haar met een zilvershampoo of met een diepreinigende haarzeep.

Hitte

Het is belangrijk om jouw grijze haren te beschermen tegen hitte en daarom kun je het beste geen styling tools gebruiken. De haartextuur en de porositeit van grijze haren zorgen ervoor dat het sneller verbrandt. Stijl of krul jij je haren graag? Probeer dan technieken waarbij je geen hitte hoeft toe te passen. Gebruik de laagste temperatuur stand van jouw styling tools als jij het toch niet kan laten en gebruik altijd een hittebeschermer!

SPF

Je haar kan ook verbranden door blootstelling aan de zon, niet alleen door styling tools. Gebruik een speciale zonne-spray met SPF voor jouw lokken als jij met losse haren gaat zonnebaden. Je kunt ook jouw grijze haren beschermen door het te vlechten en een sjaaltje, pet of hoedje te dragen.

Frictie

Omdat grijze haren extra pluizig en breekbaar zijn, wil je zoveel mogelijk frictie voorkomen. Draag je haren in een knotje of in een vlecht wanneer je gaat slapen om frictie te verminderen. Een kussensloop of een slaapmuts van zijde zijn perfect om jouw haren 's nachts te beschermen. Gebruik ook een turban om jouw haren te drogen die speciaal gemaakt is om beter te absorberen dan een normale handdoek. Turbans van het merk Aquis zijn een aanrader!