5x vegan tussendoortjes uit de supermarkt

Eten door Sandra E

Vind jij het moeilijk om in de supermarkt lekkere vegan tussendoortjes te vinden? Altijd zitten er wel melkbestanddelen, gelatine of wei in. Gelukkig zijn er een nog snacks die je wél kunt eten. We hebben 5 vegan tussendoortjes voor je op een rij gezet. Ze zijn te verkrijgen bij de populaire supermarkten.

Lees ook: Om je vingers bij af te likken: 8 keer hapjes voor een vega borrelplank

1.Fruittella Dummy

Ben je een echte snoepkont? Dan heb je aan een Fruittella Dummy’s een lekker tussendoortje. Fruittella Dummy’s zijn verpakt in kleine porties van 10 gram (met 6,8 gram suiker). Niet helemaal verantwoord, maar wel een lekker snoepje om mee te nemen of voor als je een energiedipje hebt.

2.Oreo classic

Oreo je favoriete snack? Je kunt genieten van een vegan oreo! Helaas is dippen in de melk niet toegestaan 😊 dat is namelijk niet zo vegan.. Lees wel goed de allergie-informatie want het kan wel iets van melksporen bevatten.

3.Vegan chocolade

Joehoe, wie is er niet dol op chocolade? Er zijn een aantal merken chocolade die vegan zijn en af en toe mag je jezelf best verwennen toch?

De volgende merken zijn vegan:

  • Loving Earth
  • Ombar
  • Lovechoc
  • So Pure
  • Consicious chocolate

4. Ontbijtkoek

Bijna alle smaken van Peijnenburg en Snelle Jelle zijn vegan. Wel goed om te weten is dat het eerste ingrediënt van de meeste ontbijtkoeken glucose-fructosesiroop is. Suiker dus. Gelukkig hebben beide merken ook een suikervrije variant in de schappen liggen. Het verschil proef je bijna niet.

5. Belvita koeken met chocovulling (Liga)

De meest koeken van Liga zijn helaas niet vegan, maar deze koeken van Belvita met choco-hazelnootvulling zijn wel vegan. Lekker voor onderweg. De koeken zijn per twee verpakt in folie, dus handig om mee te nemen.

Smullen dus met deze vegan tussendoortjes. Even een kanttekening; deze vegan tussendoortjes betekenen niet meteen dat ze ook gezond zijn!

Lees ook: Een stukje hemel: vegan Snickers taart