Origineel Valentijnsdag cadeau: de leukste ideetjes op een rij

Cadeaus & hebbedingetjes door Jennifer

Waar de één Valentijnsdag misschien heel commercieel vindt, koopt een ander dolgraag cadeautjes voor zijn of haar geliefde. Als je zo iemand bent, wil je je lief natuurlijk wel met een origineel Valentijnsdag cadeau verrassen. Alleen wat is een origineel cadeau? No worries, hier vind je jouw guide naar het perfecte Valentijnsdag cadeau!

origineel valentijnsdag cadeau ideeën

Lees ook: 20 originele uitjes en ideeën voor Valentijnsdag

Wat is een origineel Valentijnsdag cadeau?

Eigenlijk is de zoektocht naar een origineel Valentijnsdag cadeau niet heel moeilijk. Het draait allemaal om persoonlijkheid! In principe kun je alles wel origineel maken, zelfs een simpel notitieboekje. Huh? Nou, door het vol te schrijven met redenen 'waarom je zoveel van hem/haar houdt'. Cute. Of koop de meest simpele pot, versier het en vul het met allemaal wensen van jullie bucketlist. Wees creatief, maar denk ook niet te moeilijk. Een fotolijstje met uitgeprinte foto van jullie samen is ook origineel. Als het maar een foto is, die nog nergens in jullie huisje te vinden is. Veel plezier tijdens je zoektocht naar het perfecte Valentijnsdag cadeau!

Liefdesarmbandje ‘Forever connected’

Dit is toch te schattig, zo'n gezamenlijk sieraad? Een origineel Valentijnsdag cadeau dat perfect is voor jou en je allerbeste vriend(in).

origineel valentijnsdag cadeau liefdesarmbandje

Roos in glazen stolp à la Belle & het Beest

Is jouw partner fan van Disneyfilms? Koop dan niet zomaar een bosje rozen voor hem of haar, maar ga voor een meer origineel Valentijnsdag cadeau. Deze prachtige, gouden roos staat vast heel mooi in jullie liefdesnestje.

origineel valentijnsdag cadeau roos

DIY Bucketlist wensenpotje

Het lijkt een heel simpele opbergpot, maar niet als je er creatief mee omgaat. Je kunt daar namelijk jullie eigen bucketlist wensenpotje van maken! Versier de buitenkant met washitape en hartjesstickers en vul de pot vervolgens alvast met een aantal wensen. Spreek met elkaar af dat jullie elke maand een briefje uit de pot vissen. Dan strepen jullie binnen no time alles af!

origineel valentijnsdag cadeau bucketlist

Liefdevolle fotoshoot met polaroids

Dit is een heel origineel Valentijnsdag cadeau, maar het vergt wel wat voorbereidingstijd. Allereerst heb je natuurlijk een polaroidcamera nodig (eventueel geleend van iemand). Daarnaast moet je ook even een fotograaf inschakelen, bijvoorbeeld die ene vriend(in), zodat jullie wel samen op de foto kunnen. Verder is het natuurlijk leuk om een mooi, romantisch decor te creëren. Dit kan heel makkelijk met alleen al een gouden glittergordijn bijvoorbeeld.

origineel valentijnsdag cadeau fotoshoot

Romantisch spadagje at home

De leukste cadeautjes zijn de cadeaus, waarbij jullie samen iets kunnen doen, bijvoorbeeld een spadag. Je kunt een voucher kopen voor één of andere wellness, maar dat is natuurlijk geen origineel Valentijnsdag cadeau. Creëer in plaats daarvan zelf een spadagje voor jou en je Valentijn! Koop een lekkere geurkaars, massageolie, misschien een bruisbal voor in bad? Noem maar op. Vergeet ook de rozenblaadjes niet!

origineel valentijnsdag cadeau spadagje

(Verlovings)ring

Oké, je vriend(in) ten huwelijk vragen op Valentijnsdag is misschien niet heel origineel, maar het kan wel natuurlijk! Misschien dat iemand het júist niet verwacht op deze dag, omdat het zo obvious is. In dat geval is een verlovingsring misschien toch een origineel Valentijnsdag cadeau. Zit je nog in de eerste fase van daten, maar wil je graag een stapje verder? Koop dan een mooie, betaalbare ring zoals hieronder en vraag je lover officieel 'verkering'. Het voelt waarschijnlijk kinderachtig, maar eigenlijk is dit een groot hoogtepunt in jullie relatie. Dat mag best worden beloond met een ring.

aanzoek ring

DIY ‘Ik houd van jou’ boekje

Als je dit geeft aan je geliefde, heb je niet alleen een origineel Valentijnsdag cadeau. Het is ook een heel lief cadeautje, dat hij of zij zeker zal waarderen! Alles wat je nodig hebt is een mooi notitieboekje en een pen (of meerdere mooie pennen). Wat je nu gaat doen? Een lijstje maken met een x-aantal redenen waarom je van je liefje houdt. Ah! Sowieso dat je zijn/haar hart laat smelten.

origineel valentijnsdag cadeau ik houd van jou boekje

Lees ook: Single op Valentijnsdag: leuke dingen om te doen