Single op Valentijnsdag: leuke dingen om te doen

Single & daten door Sarah

Valentijnsdag is de meest romantische dag van het jaar. Behalve als je single bent. Wij snappen dat het niet altijd het gezelligste aanzicht is: overal verliefde koppels en overal waar je kijkt enorme knuffelberen en chocoladeharten. Omdat wij begrijpen dat je als (happy) single geen zin hebt in dit schouwspel. Wil je toch wat doen met 14 februari: check dan deze leuke activiteiten. Want waarom mag je jezelf niet wat liefde geven? Deze Valentijnsdag vier jij als single lady ook gewoon de liefde.

Lees ook: Films om op Valentijnsdag te kijken als je single bent

Geef een single feestje 

Vier het vrijgezellenleven en maak er een feestje van, uiteraard met andere singles. Want waarom zou je geen feest maken van Valentijnsdag, alleen omdat je single bent? Nodig je vrienden uit en organiseer een diner, maak je eigen cocktails en heb een gezellige avond met elkaar. In een 'all the single ladies' thema natuurlijk.

Bakken en eten

Dat het Valentijnsdag is en je single bent, betekent niet dat je geen gebruik mag maken van het thema. Een ideaal moment dus om al die heerlijke valentijnslekkernijen zelf te maken. Maak bijvoorbeeld valentijnskoekjes of chocoladetaart en gooi er een flinke dosis roze sprinkles op. Groot voordeel van het vrijgezel zijn als je eten maakt: je kan nu lekker alles zelf opeten.

 

Netflix-marathon

Single zijn betekent ook dat je geen energie hoeft te besteden aan je wederhelft en dus kan je al deze tijd lekker aan jezelf besteden. Een ultiem excuus dus om de hele middag door te brengen met een leuke serie, zoals Ragnarok of The Stranger, een klassieker. Inclusief (een behoorlijke) bak ijs. Want ja, iemand moet je toch verwennen deze Valentijnsdag?

via GIPHY

Geef liefde

Want hier hoef je geen lover voor te hebben. Doe eens iets liefs voor iemand op straat, of koop een klein cadeautje of schrijf een berichtje aan mensen van wie je houdt. In plaats van dat je Valentijnsdag ziet als de dag dat jij je extra alleen voelt omdat alles om romantiek draait te gaan, kan je je ook beseffen dat liefde om veel meer draait dan dat. Vier de liefde op elke manier mogelijk.  

Treat yourself

Ga naar de kapper, de sauna of boek een massage. Als er op dit moment geen vriend of vriendin in je leven is om je te verwennen, dan doe je dat lekker zelf. Of ga lekker winkelen en geef jezelf dat leuke paar schoenen dat je al een tijdje wilde. Koop daarbij ook nog eens een bosje van je favoriete bloemen voor jezelf. Een investering in jezelf, noemen we dat. 

Selfcare avond

Want selfcare is uiterst belangrijk. Raap al je bathbombs, bodylotions en gezichtsmaskers bij elkaar en houd een good old pamper night. Ga bijvoorbeeld in bad, gebruik heerlijke producten en geef jezelf een mooie manicure. Wedden dat je zo helemaal zen wordt en je je helemaal geliefd voelt?

via GIPHY

Ga uit en vier het single leven

Trommel al je single vrienden op en get ready for some adventure time. Valentijnsdag zou op deze manier snel de beste dag van het jaar kunnen worden, omringd door andere singles. Vier de vrijheid, dans jezelf de avond door en, als je dat wilt, flirt erop los. Single and ready to mingle.

Trek de natuur in

Niks is zo kalmerend als de natuur. Het is de perfecte plek om even te reflecteren. Neem deze tijd om lekker even tot jezelf te komen, je te beseffen waar je dankbaar voor bent en om even een frisse neus te halen. Ga bijvoorbeeld wandelen in het bos of in een mooi park en geniet van de liefde die moeder natuur te bieden heeft. 

Een tripje weg

De perfecte manier om alles wat valentijnsgerelateerd is te ontwijken, is om het even heerlijk op escapisme te gooien. Verzamel je vrienden of familie en ga naar een andere stad. Pak de auto of de trein en ga naar een plek die je nog onbekend is. Als je helemaal in een avontuurlijke bui bent, kan je ervoor kiezen of een dagtripje te doen naar het buitenland. Want waarom ook niet?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ze.nl (@ze.nl) op

Lees ook: Uitgetinderd? Op deze website vind je wél je nieuwe liefde