Films om op Valentijnsdag te kijken als je single bent

Vrije tijd door Sabine

Valentijnsdag lijkt de dag te zijn waarop alleen de mierzoetste films op tv te zien zijn. Heb jij zin in een filmpje, maar hoef jij als single die romantische zoetsappige films niet? Dan hebben wij een aantal fijne films voor je op een rijtje gezet om van te genieten. Van gruwelijke horror tot romantische komedies die niet al te zoet zijn. Voor iedere single wat wils.

Bridesmaids

Annie heeft haar leven niet helemaal op de rails: zowel op zakelijk- als op liefdesgebied gaat het Annie niet echt voor de wind. Daarnaast is ze ook nog eens hartstikke blut waardoor ze met twee verschrikkelijke huisgenoten woont. Maar wanneer haar beste vriendin gaat trouwen en haar als bruidsmeisje vraagt, wordt Annie’s leven echt op de kop gezet.

The First Wives Club

De drie jeugdvriendinnen Elise, Brenda en Annie hebben niet zoveel meer gemeen met elkaar, behalve dat ze alle drie door hun man zijn verlaten voor een jonger exemplaar. De dames besluiten niet bij de pakken neer te zitten, maar zijn vastbesloten om wraak te nemen op hun mannen.  

He’s Just Not That Into You

Zowel met het single bestaan als met het getrouwde leven struggelt een groep twintigers en dertigers in Baltimore. De een wordt maar niet terug gebeld en de ander krijgt maar geen huwelijksaanzoek. In deze romantische komedie komen er inderdaad mensen bij elkaar, maar er zijn ook mensen die gaan scheiden. Net zoals in het echte leven dus.

Sex and the City deel 1

Eindelijk is het zover: Carrie gaat met haar grote liefde Mr. Big trouwen. Voor Big is het zijn derde huwelijk en vlak voor de ceremonie krijgt hij twijfels en laat Carrie voor het altaar staan. De huwelijksreis is echter al geboekt en Carrie gaat met haar drie vriendinnen, Miranda, Charlotte en Samantha, naar Mexico om daar de klap te verwerken.

The Other Woman

Heb je eindelijk de perfecte man gevonden, blijkt hij getrouwd te zijn. Het overkomt Carly. Ze wil het achter zich laten, maar wanneer de vrouw van Mark bij haar op de stoep staat, slaan ze de handen ineen. Ze zullen hem wel krijgen. Samen met nog een liefje van Mark bedenken de drie dames hoe ze vergelding kunnen krijgen.

All the Boys Love Mandy Lane

Alle jongens op school hebben een oogje op de prachtige Mandy Lane. Wanneer ze naar een feestje komt van een van hen, zijn ze door het dolle heen. Alleen vindt tijdens het feestje een voor een iemand de dood. Mandy blijft gespaard. Of komt dat omdat ze toch niet zo lief en onschuldig is als iedereen denkt?

Mona Lisa Smile

Katherine Watson gaat lessgeven op het Wellesley College, een universiteit voor vrouwen. Katherine is vastbesloten de dames veel mee te geven, maar komt er al snel achter dat dit moeilijker gaat dan ze had gedacht. De vrouwen zien maar één toekomst voor zich en dat is huisvrouw worden. Katherine gaat hier tegenin en wil de vrouwen aansporen om na te denken over wat ze daadwerkelijk willen.