Waarom single zijn zo leuk is

Single & daten door Willemijn
Daar zit je dan, alleen op de bank. Je vriendinnen zijn met hun vriend, dus die hebben geen tijd voor jou. Maar jij hebt geen vriend meer, waar je steeds meer van baalt. Maar waarom eigenlijk? Vrijgezel zijn is juist heel leuk!

Er zijn heel veel leuke kanten aan vrijgezel zijn, maar dit zijn de leukste:

Op zo'n avond waar al je vriendinnen met vriendlief op de bank naar een actiefilm zitten te kijken omdat hij dat wil, kun jij je avond lekker vullen met het kijken van Grey's Anatomy of Desperate Housewives (en je beste vrienden Ben&Jerry's natuurlijk...).

Hou je van eieren, knoflook en uien? Groot gelijk heb je. Gewoon lekker eten dus. Jij hebt geen vriendje die na het avondmaal (of elk tussendoortje) een zoen komt halen en dan vervolgens commentaar heeft op je adem.


Voel je wat borrelen in je darmen als je in bed ligt? Gooi het er lekker uit, ben jij er ook weer vanaf! Jij hebt geen vriendlief die lepeltje lepeltje achter je ligt waardoor je ze niet gewoon kunt laten vliegen.

Verjaardagen van je eigen familie vind je nog wel gezellig op z'n tijd, maar stel je voor dat je ook naar verjaardagen zou moeten van mensen die niet je familie zijn en die je dus helemaal niet zo goed kent... Daar gaan je leuke en vrije weekenden...

Zin om vanavond helemaal los te gaan? You go girl! Je bent jong en je wilt wat, toch? (en als je wat ouder bent is dat juist nog meer reden om los te gaan omdat het waarschijnlijk niet heel vaak gebeurt!) Jij kunt als vrijgezel lekker je eigen plan trekken. Niemand waarvoor je thuis moet blijven.

Tegenwoordig is het hip (en heel leuk!) om een wereldreis te maken. Sterker nog: een tripje naar het buitenland is tegenwoordig een must have voor op je CV. En wat houd jou tegen om die reis te boeken? Juist, helemaal niets! Oké, je ouders en vriendinnen misschien. Maar daar komen zij (en jij!) wel overheen. Fijne reis!


Stiekem ben jij misschien een sloddervos en vind je dat helemaal niet erg. Kun je je voorstellen dat jouw vriend heel opgeruimd en netjes is en jou constant vertelt dat je van alles op moet ruimen? Nee hé. Lekker houden zo dus, alleen in je rommelige kamer of huisje.

Op uitzondering van de vriend van Barbie na, zal geen enkele vriend het goed vinden dat jij je slaapkamer (of toilet, of huiskamer..) roze verft. En misschien is dat nou net wat je wilt...

Deze redenen willen natuurlijk niet zeggen dat het niet leuk is om een vriend te hebben. Maar ook dat heeft wel degelijk zijn nadelen. En ben jij even blij dat jij daar geen last van hebt! Geniet er dus nog even lekker van, van dat vrijgezelle leven!

Wat vind jij het leukst aan single zijn?