Deze 7 hoogtepunten in een relatie zijn groter dan we denken

Relaties door Jennifer

Dat samenwonen, trouwen en kinderen krijgen mijlpalen zijn in een relatie is algemeen bekend. Sommige situaties binnen je relatie worden daarentegen misschien minder als een big deal gezien, terwijl ze dat eigenlijk wél zijn.

kleine hoogtepunten in relatie

Lees ook: 5 goede voornemens voor je relatie

Officieel ‘verkering’

Oké, verkering klinkt misschien wat kinderachtig. Wel is het serieus een grote stap, wanneer jij en je lief officieel een setje worden. Het moment dat je hem of haar vraagt om een liefdesrelatie te beginnen. Ja, hallo, dat is gewoon bijzonder, toch? En het is ook veel fijner om officieel ‘verkering’ te hebben. Hoef je niet meer onzeker te zijn, of iemand echt vol voor jou gaat. Het is dus zeker een hoogtepunt in jullie relatie, want dit is het begin van hopelijk iets heel moois! Overigens niet een hoogtepunt wat je vervolgens direct met iedereen hoeft te delen. Alles op z’n tijd, hè?

Elkaars kleding stelen

Slaap jij weleens in het shirt of de sweater van je vriend(in)? Dat is echt heel cute en wederom een hoogtepunt in jullie relatie. Elkaars kleding stelen en/of erin slapen helpt om je nog dichterbij iemand te voelen. Vooral bij een langeafstandsrelatie is dit heel fijn of wanneer jullie een tijdje niet samen kunnen zijn. Het maakt het gemis naar elkaar aangenamer. Je lover is op deze manier altijd bij je.

Familie en vrienden ontmoeten

Het moment dat je elkaars familie of beste vrienden ontmoet is natuurlijk ook heel speciaal. Eigenlijk wel logisch, toch? De familie en vrienden van je geliefde waren al in zijn of haar leven voordat jij kwam. En nu word je toegevoegd aan dat leven vóór jullie relatie… Het lijkt er hierdoor op dat jullie relatie voor de lange termijn is. Ah!

Eerste koppelfoto op de socials

Een ander teken waaruit blijkt dat jullie relatie goed zit, is de eerste koppelfoto op social media. Ja, tegenwoordig is een relatie pas echt officieel, wanneer je elkaar showt op de socials. Vooral wanneer je open en bloot jezelf en je liefje online gooit met gezicht, omhelzing en/of kus. Al zijn kleine hints ook een teken van commitment. #couplegoals

Onthouden van kleinste details

Iets wat waarschijnlijk vaak wordt vergeten: het onthouden van de kleinste details. Ja, ook dit kan een echt hoogtepunt zijn tijdens je relatie. Dat moment wanneer je vriend(in) jouw koffiebestelling uit zijn/haar hoofd weet of zelfs jouw wasvoorkeuren. Wtf! Het klinkt gek en misschien wat stalkerig, maar geen zorgen: je lief is niet Joe uit de serie You. Zie het als iets romantisch. Diegene wil je gewoon van top tot teen uitpluizen en alles leren over jou. Zelfs welk kledingstuk van jou nóóit in de droger mag.

Samen reizen

Sowieso is de eerste reis samen eentje voor in de boeken, die vergeet je nooit meer. Daarbij is samen reizen een hele goede manier voor het opbouwen van een gezonde relatie. Je leert elkaar namelijk nog beter kennen, als je samen reist. Is deze persoon het type dat vliegtuigsnacks meeneemt? Arriveert diegene een uur te vroeg op het vliegveld of juist bijna te laat? Samen reizen zorgt voor nog meer intimiteit en romantiek binnen je relatie. Je groeit veel meer naar elkaar toe, dus het is echt een van de biggest deals ever.

Huissleutels uitwisselen

Al is het grootste hoogtepunt in een relatie natuurlijk het uitwisselen van huissleutels! Dit is het ultieme teken van commitment. Niet alleen heeft je lover nu de sleutel naar je hart, maar ook naar je huis. Het laat zien dat je je comfortabel voelt bij elkaar. Zo comfy dat je iemand echt volledig in je leven laat en misschien zelfs een eigen lade geeft.

Lees ook: 50 vragen die je aan elkaar kunt stellen voor een diepere band/relatie

Bron: Cosmopolitan.com