Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

14 dingen die je moet doen om je relatie goed te houden


Ha, die vriendinnen van jou maar zeuren over hun kansloze dates en de eenzame weekenden waar ze altijd tegenaan hikken. Heb jij het toch even lekker voor elkaar met je vrijer. Houd dat zo! Je moet er nog steeds energie in steken.

Je bent nog net zo verliefd als toen je hem leerde kennen. Je vindt het vreselijk om in een leeg huis thuis te komen. Als hij binnenkomt, ben je nog steeds altijd net zo blij om hem weer te zien. Als je hem knuffelt kruip je het liefste in hem. Zijn lach doet je nog steeds smelten, je heb je erbij neergelegd dat heropvoeden totaal kansloos is en dat alles wat je aan hem had willen verbeteren in de aard van het beestje zit. En hij kan nog steeds vrij veel bij je flikken. Het lijkt je allemaal maar aan te komen waaien. Maar vergeet never, never nooit dat het veel te makkelijk is om de kleine dingen uit het oog te verliezen. De kleine dingen die het doen in jouw relatie. Houd je relatie spannend. Gas op die lolly. Want ook al lijkt het zo vanzelf te gaan, dat gaat het niet. Je moet er altijd en eeuwig energie in blijven steken. Tot de dood jullie scheidt. Er zijn een aantal dingen die je makkelijk kunt doen om je relatie goed te houden.

 

 

 

 


1. Neem het niet voor lief
De grootste valkuil in een duurzame relatie is wel om het allemaal maar voor lief te nemen. Elke relatie die langer duurt dan een peuterliefde, loopt het risico om ‘normaal’ gevonden te worden. Blijf je ervan bewust dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is wat jullie hebben. Blijf de relatie en elkaar waarderen. Heel belangrijk. Dit zijn namelijk de dingen waar relaties op stuk lopen en die gemist worden als de relatie niet meer is.

2. Blijf naar elkaar luisteren
Je kent elkaar al zo lang dat je soms geen woorden nodig hebt. Twee zielen, één gedachte, je weet zelf! Dan ligt het wel op de loer dat je te snel conclusies trekt. Je vat het anders op dan hij bedoelt en voor je het weet heb je Wereldoorlog III aan je broek hangen. Puur omdat je denkt toch wel te weten wat hij wil zeggen, want jullie kennen elkaar al zo lang en zo goed. Puur omdat je niet goed luistert.

3. Blijf elkaar respecteren
Ruzie om de spanning erin te houden. Bestaat er grotere onzin? Zo lang je elkaar respecteert heb je echt geen ruzie nodig hoor. En elke ruzie is weer een stapje dichter bij het uit elkaar groeien. Stomme grapjes ten koste van de ander zijn overigens ook not done. Jij vindt het toch ook niet leuk wanneer hij zegt dat jouw enige recht het aanrecht is?!

4. Blijf je bewust van wat er bijzonder is aan jouw relatie
Help jezelf er zo nu en dan aan herinneren waarom hij ook alweer jouw prins op het witte paard is. Waarom heb je ook alweer een relatie met deze dude?

 

 

 

 


5. Laat hem daar ook bewust van zijn
Help de ander er ook af en toe aan herinneren wat er zo bijzonder is aan jou. In het kader van ‘als niemand het zegt, moet je het zelf maar doen’.

6. Blijf daten
Klinkt knettertje knullig en wellicht een tikkie burgerlijk. Maar vooral heel leuk! Daten met de liefde van je leven is toch het leukste dat er is?! En het is goed voor je relatie. Zo verlies je elkaar niet zo snel uit het oog.

7. Denk af en toe weer terug aan het begin van jullie relatie
Lees smsjes van toen terug en als je merkt dat er dingen veranderd zijn die je liever nog zou zien zoals toen, reanimeer ze dan en hengel ze terug in jullie leven.

8. Haal ook samen herinneringen op
Weet je nog hoe jullie elkaar hebben leren kennen? En waar? Weet je nog waarom de vonk oversloeg? Wat was het eerste dat jullie tegen elkaar zeiden? Heb je jullie eerste smsjes/mailtjes/tinderberichten nog?

 


 


9. Wees niet zo irritant
Je hoeft niet over je heen te laten lopen, maar leg vooral niet op elke slak zout. Je hoeft niet elke sok die hij laat slingeren te benoemen. Jij wordt er snollerig van en hij vindt het irritant. Als je er dan toch iets van wilt zeggen, denk er dan goed over na. Wat ga je zeggen (wees niet gemeen!), wat moet je zeggen om jouw doel te bereiken en jullie elkaar nog steeds even leuk te laten vinden?

10. Laat merken dat je heus wel ziet wat hij voor jou doet
Zeg dat het huis zo lekker schoon is als je weet dat hij heeft gestofzuigd. Zeg dat hij lekker heeft gekookt ook al is het niet te nassen. Des te groter is de kans dat hij het vaker zal doen. Blijf het zelf ook leuk vinden om dingen voor hem te doen. Iets met: what goes around, comes around.

11. Onderschat sowieso het geven van complimentjes niet
Als het jou opvalt dat hij er sexy uitziet, zal hij zich vaker zo kleden. En hij zal het eerder opmerken als jij er uitziet om op te vreten. Dit is een win-winsituatie die niet uit je relatie mag verdwijnen.

12.Voorkom de huispakkencultuur
Je wilt toch ook dat hij jou in mooie kleding ziet? En hij wil dat net zo goed. Blijf je best voor elkaar doen.

13. Onderhoud je seksleven
Blijf je bedacrobatiek met elkaar oefenen. Maar overschat het niet, want zo belangrijk is het nou ook weer niet.

14. Altijd blijven lachen
Zorg dat er genoeg te lachen valt.

Hoe houd jij een goede relatie in stand?