Helemaal hip: je eigen vulva als kunstwerkje in huis

Lifestyle door Jordan

Vrouwelijke vormen komen steeds vaker voor in huis. Een mooi schilderij van een vrouwelijk silhouette, een beeldje van je eigen lichaam tijdens een zwangerschap of een poster van vrouwelijke curves aan de muur. Maar nu kan je wel iets heel speciaals maken voor in huis. Namelijk een afdruk van je eigen vulva voor aan de muur.

Lees ook: Dit is waarom je jezelf af en toe even lekker mag knuffelen

Jouw vulva voor aan de muur

Kende jij deze nieuwe kunstvorm al? Een vrouwelijk geslachtsdeel gegoten in gips. Je kan kiezen voor een onbekende vulva of je maakt je eigen vulva. Later krijg je het als beeldje terug voor aan de muur, op de schouw of voor in het raamkozijn. Misschien een leuk idee voor Valentijnsdag? Je kan het op verschillende plekken laten maken of zelf gewoon een handige DIY-pakket bestellen. 

Omarm je lichaam

De Engelse kunstenaresse Lydia Reeves uit Brighton, heeft een boek uitgebracht vol met verschillende gegipste vulva’s. Het boek is onderdeel van haar kunstproject Vulva Diversity Project. Op de website van Reeves legt zij uit waarom ze dit project is begonnen: “In dit tijdperk waarin porno zo gemakkelijk toegankelijk is, en sociale media binnen handbereik van elke jongere liggen, wordt het voor hen steeds belangrijker dat zij voldoen aan de verwachtingen van de samenleving over “mooi”, “sexy” en “foutloos”. Ze wil jongeren leren dat elk lichaam uniek en mooi is. Op haar Instagram deelt zij onder andere haar project en meer van haar kunst aan meer dan 60.000 volgers. Benieuwd hoe het eruitziet?

Lees ook: Huh? Deze man beweert dat zijn penis gekrompen is door corona