Huh? Deze man beweert dat zijn penis gekrompen is door corona

Sport & gezondheid door Jennifer

Je gelooft het waarschijnlijk niet, maar toch beweert een man dat zijn penis kleiner werd door corona. De Amerikaanse dertiger – hij wil anoniem blijven – vertelt in de podcast How To Do It dat zijn jongeheer zo’n 3,7 cm kromp. Voordat hij ziek werd had hij naar eigen zeggen “een bovengemiddeld grote penis”. Het veroorzaakte dan ook een flinke deuk in zijn zelfvertrouwen in bed.

amerikaanse man kleinere penis door corona

Lees ook: Aha! Deze dingen wist je nog niet over een stijve (maar wil je wel weten)

Penis gekrompen na corona

De Amerikaanse man kreeg in juli 2021 corona. Hij was zo ziek, dat hij in het ziekenhuis terechtkwam. In de podcast How To Do It vertelt hij: “Toen ik uit het ziekenhuis kwam, had ik wat erectiestoornissen. Die werden langzaamaan beter met wat medische aandacht, maar het lijkt op een blijvend probleem.” De man claimt dat zijn penis daadwerkelijk is gekrompen. Hij zegt: “Voordat ik ziek was, had ik een bovengemiddeld grote penis. Niet enorm, maar zeker groter dan normaal. Nu ben ik zo’n 3,7 cm en is mijn penis duidelijk minder dan gemiddeld.”

‘Covid dick’

Het klinkt nog steeds heel apart, maar volgens urologen bestaat er echt een ‘Covid dick’. O? Ja, de penis kan van grootte veranderen door beschadiging aan de bloedvaten. De University College London deed onderzoek over long Covid en één van de 200 gerapporteerde symptonen bleek inderdaad “een kleinere penis”. Wát? De artsen van de man denken dat het niet te genezen is. Volgens de man zelf zou dit overigens niet moeten uitmaken, maar toch: “Het heeft een grote invloed gehad op mijn zelfvertrouwen en mijn kwaliteiten in bed.”

Erectiestoornissen

Dat je penis krimpt na corona, komt overigens niet voor bij élke man met corona. Een gekrompen penis komt waarschijnlijk alleen voor als je erectiestoornissen een fysieke oorzaak hebben, bijvoorbeeld na kanker... of corona. Uroloog Ashley Winter legt verder uit dat het een “domino-effect is van erectiestoornissen”. Ze vertelt in de podcast dat corona de bloedstroom kan verhinderen, zodra het in de bloedvaten terechtkomt. Hierdoor komt je penis niet goed omhoog.

Tijdens een onderzoek vonden urologen delen van corona in de penis van twee mannen, die last hadden van erectiestoornissen na corona. Deze mannen hadden voor hun ziekte een “normale erectie”.

Speciale vacuümpomp

Is er dan nog hoop voor de mannen, die een kleinere penis kregen door corona? Jazeker, er bestaan behandelingen voor erectiestoornissen. Je kunt stretchoefeningen doen, maar je hebt ook hulpmiddelen. Zo heb je een speciale vacuümpomp. Dit is een buisje die over de penis past en lucht uit pompt. Dit zorgt dat er meer bloed naar je geslachtsdeel stroomt. Zo’n pomp voorkomt langdurige schade aan je pielemuis.

Al was een ander advies van uroloog Ashley: probeer het te accepteren. Ze vertelt: “Penislengte definieert iemand niet. Het merendeel van de ontevredenheid over de penislengte komt vaak uit jezelf en niet vanuit je partner.” Gewoon genieten!

Lees ook: Waarom het niet erg is als hij een kleine piemel heeft

Bron: TheSun.co.uk