Yulia is het baasje van een reuzenkat: “Iedereen denkt dat hij een hond is”

Vrije tijd door Jennifer

Ooit was kat Kefir een kleine kitten. Inmiddels is de kat echter zo gigantisch dat je hem verward met zijn aartsrivaal: de hond. En dan te bedenken dat deze Maine Coon nog niet volgegroeid, wow!

Lees ook: Cute! Deze zelfverzekerde kat denkt dat ‘ie een hond is

Reuzenkat Kefir

De Russische Yulia kocht haar prachtige Maine Coon twee jaar geleden als kitten. Ze noemde hem Kefir, omdat de kat zo wit is als Kefir melk. Hoe werd de kat ineens zo groot? Géén idee. Yulia: “Ik kon niet eens bedenken dat een baby zo groot kan worden.” Inmiddels weegt kat Kefir 12,5 kilogram en dit kan nog meer worden. Een Maine Coon groeit namelijk tot z’n derde of vierde levensjaar. Ah oh!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door SWNS (@swns)

Kat of hond?

Het is geen wonder dat mensen vaak even schrikken, wanneer ze Kefir voor het eerst in levende lijve zien. Yulia vertelt: “Als er vreemden in huis komen, verwart iedereen hem eerst met een hond.” Gelukkig is het wel een heel vriendelijke hond, eh… kat. Kefir is dan wel een heel grote kat, hij gedraagt zich altijd rustig. Ook pakt hij direct alle aandacht, wanneer vrienden en kennissen over de vloer komen. “Hij laat zich gewillig aaien,” aldus Yulia. En mensen aaien deze mooie kat maar al te graag!

@mainecoonkefir #mainecoonKefir#mainecoon#bigcat #l🤍ve#мейнкун#ласковыйзверь ♬ Sweetdreams (Podval Capella Remix) - emily browning

Struggles tijdens slaap

Als je een cat mom of dad bent, dan herken je de situatie vast. Katten slapen graag bij hun baasjes, dat vinden ze zo gezellig! En aangezien Kefir toch echt een kat is, kruipt hij elke avond weer bij zijn baasje in bed. Alleen is dit voor Yulia iets minder fijn, dan voor iemand met een kleine kitten. Ze vertelt: “Toen hij een kitten was, had ik er geen last van. Alleen nu is hij heel groot én zwaar geworden. Dan is het natuurlijk moeilijk om zo te slapen.”

Toch is Yulia dol op haar reuzenkat Kefir. Ze houdt haar kat graag vast, alsof het een grote baby is. Cute! Soms zijn er wel mensen, die denken dat het allemaal nep is. Yulia ontkent dit volledig: “Ik gebruik geen Photoshop.”

Lees ook: Dit zijn de 10 duurste kattenrassen ter wereld

Bron: DailyMail.co.uk