Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Cute! Deze zelfverzekerde kat denkt dat ‘ie een hond is

Een kleine kat tussen drie grote honden: dat gaat vanzelf mis zou je denken. Toch is een vriendschap tussen katten en honden niet onmogelijk, zoals bij de 1-jarige kat Lincoln en zijn drie Deense dog buddies Liberty, Finnegan en Lucy. Ze leven al zo lang samen, dat Lincoln zich inmiddels ook gedraagt als een hond. Hoe lief?

kat lincoln vriendschap met honden

Lees ook: Welke hondenrassen gaan het best samen met katten?

Lincoln en zijn hondenvriendjes

De kleine Lincoln woont al zijn hele leven samen met de drie honden. Toen baasje Jill een kat erbij wilde nemen, nam ze het zekere voor het onzekere. Ze bracht haar oudste hond Liberty mee naar het asiel, om te zien hoe hij zou reageren. Gelukkig verliep de eerste ontmoeting tussen Liberty en de kat Lincoln heel goed. Jill vertelt aan de Engelse Metro: “Liberty was meteen verliefd en Lincoln was helemaal niet bang.” Lincoln kende inderdaad totaal geen angst: “Hij had de leiding vanaf het moment dat hij binnenkwam.” Ha! Overigens kent Lincoln zijn hondenvriendjes al sinds dat hij een kitten is. Dit is vaak een hele slimme zet, als je katten en honden bij elkaar zet.

Kattenkooi

Voor alle zekerheid kocht baasje Jill wel een grote kattenkooi voor haar lieve Lincoln. Ze vertelt: “Om er zeker van te zijn dat hij veilig was, terwijl ik weg was. Ik heb het maar één keer gebruikt.” Vaker was niet nodig, aangezien het al snel goed klikte tussen Lincoln en de honden. De honden zijn zo blij met hun kattenvriendje, dat ze Lincoln continu volgen door het huis. Cute!

Zelfverzekerde Lincoln

Wanneer Jill haar drie Deense dog honden uitlaat samen met Lincoln, kijken omstanders hen vaak verbaasd aan. Jill zegt ook: “Mensen zijn verbaasd over hoe zelfverzekerd Lincoln is.” Waarschijnlijk vinden mensen de grote, Deense dog honden vaak wat eng en intimiderend. Dit terwijl ze volgens Jill “heel zacht en liefdevol” zijn. Innerlijk is wat telt, hè? De Deense dog matcht goed met andere huisdieren, waaronder dus kennelijk ook katten. Zo goed dat de zelfverzekerde Lincoln zich zelfs gedraagt als hond. Zijn baasje vertelt: “Hij doet mee als een hond door te rennen voor een traktatie, als zij dat doen.” Hij wacht zelfs met eten, totdat Jill zegt dat het mag. Ah!

Af en toe geplet

Het komt trouwens ook weleens voor dat Lincoln wordt geplet. “Af en toe kan het gebeuren dat een hond over hem heen rolt, als ze aan het dutten zijn,” vertelt Jill. Gelukkig weet Lincoln hier wel raad mee. Hoewel de honden dus heel lief zijn voor hem, kan de kat soms wel brutaal zijn. Dan springt hij op ze of bijt hij. De honden denken overigens alleen maar “WTF?”.

Niet alle honden zijn trouwens gecharmeerd van Lincoln. Hij heeft nog niet elke hond van Jill ontmoet: “Oliver, die drie is, heeft geen interesse in Lincoln.” Wat niet is, kan nog komen.

Lees ook: 11 signalen van je hond en wat hij bedoelt