Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Cute! Dit koppel creëert een luxe kattenhotel in Engeland

Als je op vakantie gaat, laat je je schattige huisdier natuurlijk graag in goede handen achter. Je lieve kat wil toch ook genieten van zijn of haar tijd zonder baasje? Gelukkig zijn er dierenpensions waar catmoms en -dads hun diertje zonder schuldgevoel kunnen achterlaten. Dit royale kattenhotel in Liverpool gaat nog een stapje verder, kijk je ogen uit.

luxe kattenhotel liverpool engeland

Lees ook: Een ode aan de zwarte kat: zo bijzonder zijn ze

Pets Country Manor

Het kattenhotel Pets Country Manor in het Engelse Liverpool is een idee van het koppel Victoria en Craig. In dit 'landhuis' is ruimte voor honderd katten. De katten leven hier niet in kleine hokjes, maar kamers tot wel 24 vierkante meter. Ook slapen ze in verwarmde(!) pluche bedden in plaats van een kartonnen doos of simpele kattenmand. Een paradijs voor je poezenbeest! Verder ligt in elke kamer een heleboel speelgoed en hebben de grotere suites een ingebouwde klimmuur van vijf verdiepingen. Wow! En alsof dit niet genoeg is, krijgen de katten bij binnenkomst ook een welkomstdrankje: water met een kipsmaakje. Daarna volgen nog lekkernijtjes zoals ‘catachinos’ en ‘kitty tapas’. Wat een luxe!

Vijf-sterren

Victoria en Craig zijn echte dierenliefhebbers en wilden op een gegeven moment graag een kattenverblijf runnen. Victoria vertelt aan Metro UK: “Als katteneigenaar wilde ik een kattenverblijf creëren, die niet alleen een plek is waar de dieren kunnen verblijven. Het moest ook een plek zijn waar ze echt kunnen genieten van de tijd, die ze hier doorbrengen.” Eerder hadden ze al een dierenhotel voor kleine dieren, maar deze konden ze echt niet zomaar gebruiken voor de katten. Voor de poezenbeesten moest het echt perfect zijn. Volgens Victoria “hebben katten de reputatie brutaal en onafhankelijk te zijn. Ze weten wat ze willen en ook heel goed wat ze niet willen.” Het moest geen standaard kattenverblijf worden, maar een vijf-sterrenverblijf.

High tea voor katten

Het kattenhotel is inmiddels heel populair bij katteneigenaren. Dat is geen wonder, want de katten worden echt met liefde verzorgd. Niet alleen kunnen katten een waterfontein krijgen. Victoria vertelt: “We bieden ook een paw-some afternoon tea, die elke dag wordt geserveerd aan katten op een verhoogde bamboe eettafel.” Dit is een speciaal pakketje met allemaal lekkernijtjes, zoals een fles kattenmelk en een hartige taart (tonijn/zalm of kip).

Kattenhotel

Wil je graag je kat op vakantie sturen naar dit kattenhotel? Dat kan, het is niet heel duur. Enige minpuntje voor Nederlanders is dat het zich in Liverpool (Engeland) bevindt. Voor één kat is de kamer 16 pond per dag (omgerekend 18,84 euro). Eén kamer voor twee katten kost je 22 pond per dag (omgerekend 25,89 euro). Laten we hopen dat iemand inspiratie opdoet voor een kattenhotel in Nederland!

Lees ook: Pas op: de kerstboom is giftig voor katten en honden

Bron: Metro.co.uk