Seks & relaties / Seks
Seks

De 'hangende tuin' wordt je nieuwe favoriete standje

Het kan nooit kwaad om wat inspiratie naar nieuwe seksstandjes op te doen. Om je seksroutine nieuw leven in te blazen, hebben we een nieuw standje voor je om uit te testen. Leg je mooiste lingerie-setje klaar en app je partner om vanavond vrij te houden. Hier komt de uitleg van de ‘hangende tuin’.

Lees ook: De 9 beste seksstandjes voor 2021

Let’s get started

De hangende tuin wordt ook wel de zwaan genoemd. Als je de bescheiden missionaris zat bent, kan dit seksstandje de moeite waard zijn om te proberen. Het standje werkt als volgt: de vrouw ligt met de bovenrug over de rand van het bed, met het hoofd naar beneden. De man ligt bovenop net zoals bij missionaris maar dan op zijn buik.

Voor- en nadelen

De voordelen van de hangende tuin zijn dat de vrouw zich volledig kan overgeven. De clitoris wordt bij dit standje niet gestimuleerd, maar het gevoel van volledige overgave kan ontzettend opwindend zijn. Natuurlijk kun jij of je partner handmatig of met een speeltje je clit stimuleren. Om het makkelijker te maken, kun je je armen en je achterhoofd op de grond rusten. De nadelen van het standje zijn dat er snel te veel bloed naar het hoofd stroomt, dit zorgt voor een drukkend gevoel. Het is goed om te stoppen op het moment dat je last krijgt van het hoofd of van de rug.

Lees ook: 5 x tekenen dat je een gezond seksleven heb