?Cowgirl? favoriete seksstandje van mannen

Intiem door Redactie Ze.nl
Het zogenoemde cowgirl-standje, waarbij de vrouw bovenop haar bedpartner zit, wordt door mannen gezien als hun favoriete standje. Ook blijft de traditionele missionarishouding erg populair. Dit is gebleken uit Amerikaans onderzoek.

Tegenwoordig bestaan er zo veel verschillende seksstandjes, dat we ongeveer een jaar lang elke avond een ander standje kunnen uitproberen. Toch kiezen veel stellen vaak weer voor de all time favorite: het cowgirl-standje of de traditionele missionarishouding.

Uit onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Esquire is gebleken dat maar liefst 30% van de 522 ondervraagde mannen het cowgirl-standje als hun grote favoriet ziet. De traditionele missionaris-houding staat met 28% op de tweede plaats en op de derde plek met 26% staat doggystyle.


De minst populaire standjes zijn de 'lepeltjes-houding' en het rechtopstaand vrijen. Maar 2% geeft zijn voorkeur aan deze standjes. Als belangrijkste reden geven zij dat deze standjes te veel 'gedoe' zijn. 

Daarnaast is gebleken dat maar liefst 35% van de mannen in een vaste relatie een of meerdere keren vreemdgaat - foei! Ook is gebleken dat zo?n 14% van getrouwde mannen(!) tijdens hun huwelijk weleens seks heeft gehad met een andere man. En dat is nog niet alles: één op de tien mannen vindt het gebruik van condooms totaal niet belangrijk. Zij lopen dus liever een soa op, dan dat ze een jasje om hun pielemans doen!

Wat is jouw favoriete standje?