Lifestyle / Celebs
Celebs

Maxime Meiland raakt samenwerking kwijt door moeder

Hoe meer de Meilandjes in de opspraak komen, hoe meer fans ze kwijtraken. Dat is niet enige wat ze verliezen, ook verschillende bedrijven willen niet meer samenwerken met de familie. Na Hallmark, zet matrassenmerk Emma Maxime Meiland aan de kant. 

maxime meiland

Lees ook: Meilandjes verliezen samenwerking vanwege islam-uitspraken Erica

Samenwerking stopgezet

Vorig week liet Hallmark in een statement weten dat ze de samenwerking met de Meilandjes on hold zetten vanwege de anti-islam uitspraken in Erica's biografie. Het mattrasenmerk Emma is het volgende bedrijf dat niet meer wil werken met de Meiland-familie, specifiek Maxime. In een statement op social media laat Emma weten dat ze per direct stoppen met de samenwerking.

"De recente opmerkingen van Erica Meiland, moeder van Maxime Meiland, staan haaks op onze waarden", schrijft het merk op Instagram. "Omdat wij Maxime niet willen beoordelen op basis van de standpunten van haar moeder, hebben we haar de kans gegeven op publiekelijk te reageren. Ze heeft hier tot op heden niet op gereageerd." Ze vervolgen dat ze afstand nemen van de uitspraken van Erica. Het merk wil niemand op basis van ras, religie, seksuele oriëntatie of elk ander persoonlijk kenmerk buitensluiten. 

Swipe naar rechts op de onderstaande Instagram-post om het volledige statement te lezen.

Reactie Maxime

Maxime heeft niet reageerd op Emma's statement, maar liet zich eerder wel uit over het afhaken van Hallmark. "Weet je, mijn moeder heeft zoiets gezegd, bij sommigen valt dat heel goed en bij sommigen valt dat heel slecht. Ik heb haar daar wel natuurlijk in gesteund. Maar dat ik daar dan dingen mis door loop, so be it dan, dan vind ik toch mijn mening belangrijker dan wat ik ermee verdien."

Op Maximes Instagram is de promotiepost met het Emma-matras inmiddels verwijderd.

Nog meer bedrijven stoppen

Volgens Jan Dijkgraaf hebben nog twee bedrijven Maxime aan de kant gezet. "Zonder daarmee publicitair ‘goede sier’ te maken, hebben twee andere bedrijven, Nivea en Hello Fresh, de samenwerking met Maxime Meiland vorige week ook opgezegd", aldus Jan.

We hebben een vermoeden dat het niet bij deze merken blijft...

Lees ook: Chateau Meiland stopt! Maar Meilandjes komen terug met bekend programma

Beeld: Brunopress