Lifestyle / Celebs
Celebs

Meilandjes verliezen samenwerking vanwege islam-uitspraken Erica

Het boek van Erica Meiland doet nogal wat stof opwaaien. Vooral haar negatieve uitspraken over de hoofddoek en boerka zetten kwaad bloed bij veel mensen. Reden voor Hallmark om de samenwerking stop te zetten.

erica meiland

Lees ook: Chateau Meiland stopt! Maar Meilandjes komen terug met bekend programma

Wat sleeeecht

Hallmark-kaarten met bekende citaten van de Meilandjes, als 'Wijnen, wijnen, wijnen' en 'Wat goeeed' zijn sinds donderdag offline gehaald. Het bedrijf laat aan De Kanttekening weten niet achter de uitspraken van Erica Meiland te staan. "Wij sluiten niemand uit en vinden dat iedereen erbij hoort en ertoe doet. Wanneer een partner met wie wij samenwerken onze visie niet deelt, voelen wij ons genoodzaakt deze producten (…) offline te halen." 

Uitspraken over Islam

In het gelijknamige biografie bleek dat Erica een duidelijke mening over de islam had, met in het bijzonder hoofddoekjes en boerka's. "Rot op joh, met je boerka. Ik heb weleens drie van die pinguïns in Noordwijk zien lopen, dat is toch niet normaal?" 

Wederzijdse kritiek

Volgens Moeder Meiland heeft Hallmark vanwege "vele reacties vanuit de (voornamelijk) moslimgemeenschap", besloten om de collectie tijdelijk offline te halen. "Dit om met ons te overleggen en intern beraad te houden. We hebben gisteren een fijn gesprek gehad met onder meer de directie van Hallmark en wij laten de beslissing aan Hallmark". Dat vertelde ze aan het AD. "Wij betreuren het feit dat Hallmark de collectie offline heeft gehaald maar hebben ook begrip voor hun situatie, die zij overigens ook nog nooit hebben meegemaakt." Ook zegt ze dat Hallmark naar aanleiding van het offline halen van de kaarten nóg meer negatieve reacties "uit een andere hoek" gekregen.

Lees ook: Martien is gepest Maxime spuugzat: 'Get a life!'

Beeld: Brunopress