9 x flauwe clichés over het moederschap (die eigenlijk allemaal kloppen)

Mama door Anne-Fleur

Waarschijnlijk heb je, toen je zwanger was, altijd gezworen dat je niet mee zou doen aan die onzin over moederschapsclichés. And well, here you are. Misschien heb je het zelf niet eens meer door, want jeetje, wat gaat de tijd toch snel... (snap je 'm?) Hier zijn 9 x clichés over het moederschap die ook jij, geef het maar toe, honderd keer per dag uitroept. 

Lees ook: 6 dingen die kersverse ouders niet kunnen laten

1. "Geniet er maar van zolang het nog kan"

Ehm ja, een dag niet genoten is een dag niet geleefd, toch? Ook als genieten betekent dat je slapeloze nachten hebt en zeshonderd luiers per dag moet verschonen. 

2. "Je vergeet de pijn meteen zodra je kindje er is"

Er is niets mooiers dan een pasgeboren spruit die je er een paar seconden geleden uit je baarmoeder hebt uitgeperst. Hoeveel pijn het ook deed, dat ben je toch echt vergeten als je in de ogen van de kleine kijkt.

3. "Wat gaat de tijd toch snel"

Time flies when you're having fun! En dat blijkt wel weer, want van de ene op de andere dag is je kind opeens twaalf.  

4. "Ik herinner me de bevalling nog als de dag van gister"

Zeker bij de verjaardag van je kind komen deze momenten weer helemaal terug. Is jouw kind al zat van al je verhalen over de geboorte? "Toen jij geboren werd, had ik deze pyjama aan, keek deze mevrouw mij raar aan en had ik als middageten een frikandel speciaal." Herkenbaar?

5. "Alle slapeloze nachten en pijn, het is het allemaal waard"

Zo cliché als het maar kan, maar goed, het is toch echt zo. Je krijgt er een heleboel voor terug en in the end of the day ben jij gewoon de allerbeste moeder die er is.

via GIPHY

6. "Mijn baby is de mooiste baby"

Ook als dat eigenlijk niet zo is... toch vind jij als moeder dat. Punt uit. 

7. "Als je aan mijn kinderen komt, kom je aan mij"

Yup, ook dat klopt als een bus. Als iemand jouw kind onrecht aandoet, ben jij de eerste die er wat aan wil (en gaat) doen, want hallo: het is wel jouw kind, hé?

8. "Volle luiers van mijn baby zijn niet vies"

Oké, dat zijn ze eigenlijk wel, maar als moeder heb je natuurlijk alles over voor je kind en als dat het verschonen van een vieze luier is, dan doe je dat met alle liefde. Voor je baby, maar eigenlijk ook voor je eigen neus.

9. "Alle moederschapsclichés zijn waar"

Een cliché over moederschapsclichés, of course bestaat die. Nou ja, het ís ook gewoon zo, daar kunnen wij (en jij) ook niet zoveel aan doen. 

Lees ook: Moeders delen eerlijke waarheid over het leven voor en na ouderschap

via GIPHY