6 dingen die kersverse ouders niet kunnen laten

Kinderen door Sanne

Je hebt misschien gezworen dat je dit nooit, maar dan ook nóóit zou doen en toch doe je het. Soms zelfs zonder dat je dit doorhebt. Oops! Herken jij jezelf hier als kersverse ouder ook in? Don’t worry, you’re not alone!

kersverse ouders

Lees ook: Moeders delen eerlijke waarheid over het leven voor en na ouderschap

Alles bewaren

Het begon bij het eerste rompertje, de eerste sokjes en het schattigste truitje wat je ooit hebt gezien.. Al snel volgde het tweede rompertje, de eerste schoentjes, een plukje haar van het eerste bezoek aan de kapper en later de eerste tandjes. Inmiddels heb je drie kisten vol met spulletjes waar je maar geen afscheid van kunt nemen. Help!

Je baby showen aan iedereen

Je kleine spruit is misschien nog maar enkele weken oud, maar er hebben al heel wat gezichten boven de kinderwagen gehangen. Dat komt natuurlijk grotendeels door jou. Iedereen moet en zal naar jouw prachtige kindje kijken. Please, look at this cutie!

via GIPHY

Gesprekken gaan alleen over babydingen

In plaats van dat je het hebt over de nieuwe collectie kleren van je favoriete kledingwinkel of de nieuwste aflevering van Chateau Meiland, gaan jouw gesprekken met anderen alleen maar over babydingen. Er is geen ruimte voor andere dingen of nou ja, je moet dit eerst gewoon even kwijt, niet waar? Onderwerpen als volle luiers, doorslapen, tandjes krijgen en het nieuwste seizoen van Woezel en Pip moeten natuurlijk besproken worden.

Met een hoog stemmetje praten

“Jij hebt een beetje trek hé? Rustig maar. Daar komt papa met het flesje al aan…” Uiteraard kun je dit als kersverse ouder niet op een normale toon zeggen. Alles gaat zonder dat je dit door hebt vijf octaven de hoogte in. En zodra je baby begint te brabbelen zoals ‘ababada’, begin jij in dezelfde taal terug te spreken. Ineens weet je niet meer wat normale woorden en zinnen zijn.

via GIPHY

Vergelijken

Wanneer je zelf een kind krijgt, ga je je steeds meer afvragen ‘hoe was ik op die leeftijd?’ Tijd om je eigen ouders (oftewel de grootouders van je baby) te overhoren. Vragen genoeg! En is dit de tweede keer dat je mama wordt? Dan vergelijk je vaak (onbewust) je tweede kind met je eerste kind.

Foto’s maken en alle eerste keren opschrijven

Je bent nooit zonder mobiel op pad. Waar je baby ook druk mee eens, je maakt overal foto’s van. Tijdens het eten, het verschonen van de luier, het slapen in de wieg… alles moet vastgelegd worden. Ook worden alle eerste keren bijgehouden. Het eerste lachje of de eerste tandjes, jij hebt het op beeld staan inclusief datum en al. Staat je kindje voor het eerst terwijl hij of zij zich vasthoudt aan de bank? Dit mag absoluut niet ontbreken in het fotoalbum.

via GIPHY

Lees ook: Zoveel kost een baby in het eerste jaar