5 x tekenen dat het tijd is voor een nieuwe baan

Werk & studie door Anne-Fleur

Als je op zoek was naar een teken om ontslag te nemen bij je baan en een nieuw leven te beginnen op Hawaii: well this is it. Alle gekheid op een stokje, krijg je het nu al Spaans benauwd als je denkt aan een nieuwe werkdag morgen? Lees dan vooral even verder, want dit zijn namelijk vijf tekenen waarom het misschien tijd is voor een nieuwe baan. 

Lees ook: Weinig motivatie tijdens het thuiswerken? Met deze tips ben je weer bij

5 x tekenen dat het tijd is voor een nieuwe baan

Switchen naar een nieuwe baan is niet voor iedereen even makkelijk. Het is een lastige keuze die goed overwogen moet worden. Als je niet helemaal meer tevreden bent met je huidige baas, functie of whatever, dan is het misschien goed om te kijken naar andere opties. Looking for signs? Wij hebben alvast vijf signalen voor je op een rij gezet die erop wijzen dat je toe bent aan een compleet nieuwe baan.

1. Het lijkt alsof je geen uitdaging meer hebt

Geen uitdaging meer vinden in je werk is iets heel vervelends, zeker als je vijf dagen per week, acht uur lang voor je baas aan de slag moet. Het is gebleken dat mensen niet willen stoppen door hoge werkdruk, maar juist door te weinig uitdaging. Wanneer je niet meer het gevoel hebt dat je nog iets kunt leren, dan is het misschien verstandig daar eens goed over na te denken.

2. Je kunt niet over je salaris praten

Met praten over salaris bedoelen we natuurlijk niet dat je constant over geld moet praten, maar het zou wel fijn zijn als je af en toe met je baas of manager over je salaris zou kunnen praten. Je wordt met geld namelijk 'beloond' voor je harde werk en op zich zou een normaal gesprek daarover niet per se verkeerd zijn, toch? 

3. Je ziet geen mogelijkheid om je te ontwikkelen

Misschien ben je gewoon al helemaal aan de top in je carrière, maar eigenlijk altijd is er nog iets dat je kunt ontwikkelen in je professionele leven. Heb je bij je huidige baan het gevoel dat dat niet meer kan, well, je weet wat we gaan zeggen...

4. De vibe voelt niet meer goed

Ook al zit je al eeuwen bij dezelfde werkgever, soms voelt de werk-vibe gewoon wat minder lekker aan. Je gaat eigenlijk een soort van met tegenzin elke dag naar je werk en je voelt je er gewoon niet meer zo fijn. Een goede check hiervoor is: geeft je baan je energie, of neemt het energie? Tenzij je baan je op een goede manier energie afneemt, zouden we direct zeggen: run. 

5. Je hebt niet meer het gevoel dat je echt uitblinkt

Sommige mensen hebben banen waarbij ze hun kwaliteiten goed kunnen benutten. Anderen hebben het wat minder getroffen. Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten en verdient het ook om die op hun werk te benutten, toch? Dus misschien is het toch tijd om verder te zoeken als je het gevoel hebt dat je beter kan.

Lees ook: 10 x bureaus voor een stijlvolle thuiswerkplek