Deze red flags in een nieuwe relatie negeren we te vaak

Relaties door Sanne

Zit je in een nieuwe relatie? Dan is de kans groot dat jij alles door een roze bril bekijkt. Er wordt niet voor niets gezegd dat de liefde je blind maakt. Alle ‘kleine’ dingen die je partner ‘verkeerd’ doet, schuif jij met groot gemak aan de kant. Maar deze red flags mag je écht niet meer negeren.

red flags relatie

Lees ook: 10 x hilarische redenen waarom iemand gedumpt werd

Je partner luistert niet (echt) naar je

Wanneer je een rotdag hebt gehad en je wil graag je verhaal kwijt, dan hoop je op een fijn luisterend oor. Iemand die je echt wil begrijpen en met je meeleeft. Het is in een relatie ontzettend belangrijk om goed met elkaar te communiceren en daar hoort ook goed luisteren bij.

Je partner laat je niet zijn wie je bent

Heb jij het gevoel dat je partner je niet accepteert zoals je bent? Dit is absoluut een red flag, maar soms best lastig te herkennen. Het begint klein en onschuldig, maar het kan steeds erger worden. Denk aan subtiele veranderingen zoals je kledingstijl of bepaalde eigenschappen. Je partner zou je leuk moeten vinden, of ten minste moeten accepteren om wie je bent.

Je partner stelt jou nooit als prioriteit

Of het nou vrienden, familie of werk is… jij bent in ieder in geval niet. Alles en iedereen gaat boven jou. Een duidelijkere red flag is er haast niet. Tuurlijk hoef je niet altijd voorop te staan, dat is weer een ander uiterste, maar het gaat om het vinden van de juiste balans.

Je partner vraagt niet hoe jij je voelt

Gaat het in jullie nieuwe relatie alleen om je partner en nooit om jou? Ben jij de enige die met oprechte interesse vraagt hoe je partners dag was? Dan moet je oppassen… Het lijkt misschien niet zo erg, maar het is wel een red flag in je relatie. Naar elkaars dag vragen is een hele simpele vraag die laat zien dat je om elkaar geeft en geïnteresseerd bent in een ander.

Lees ook: Dit is waarom veel mensen in het najaar verlangen naar een vaste relatie

Beeld: iStock