Dit is waarom veel mensen in het najaar verlangen naar een vaste relatie

Relaties door Jennifer

Ben je single en verlang je heel erg naar iemand om dagelijks mee te kroelen? Niet gek, aangezien het momenteel cuffing season is. Eh, wat? Terwijl singles in de zomer het liefst vrij flirten, wil iedereen in de herfst en winter toch liever een vaste relatie.

cuffing season wat is dat

Lees ook: Val jij op een bepaald type? Dat komt hierdoor

Eenzame singles

Wanneer het buiten kouder wordt, blijven meer mensen thuis. Lekker met een sweater en warme deken over je heen en kijken naar de beste Netflix-series. Wanneer je een relatie hebt, is dit zo erg nog niet. Heerlijk tegen je partner kruipen, terwijl de regen op het raam tikt. Maar wat als je vrijgezel bent? Veel singles voelen zich in het najaar hierdoor nog meer alleen. Zij verlangen ook naar een fijne, vaste relatie. Een ‘winter bae’.

Cuffing seizoen

Cuffing season begint in oktober en eindigt in maart, waarbij Valentijnsdag als soort D-day wordt gezien. Houdt de relatie na deze dag wel of niet staande? Je moet als single wel oppassen in het najaar, vooral als je zoekt naar een serieuze, lange relatie. Emotioneel kan het lastig zijn. Het is namelijk ook goed mogelijk dat singles alleen op zoek zijn naar een tijdelijke relatie voor de koude maanden. Voor sommige gaat het meer om het romantische plaatje. Samen wandelen in de sneeuw, elkaar zoenen tijdens de jaarwisseling en rondjes draaien op de schaatsbaan. Wie wil dat nou niet?

Vaste relatie: wel of niet?

Hoe weet je nou of een vrijgezel tijdens cuffing season eerlijk is over de vaste relatie? Het is belangrijk dat jullie hier goed over praten met elkaar. Zorg dat je weet wat jij en je crush hopen te halen uit deze relatie. Vinden jullie elkaar echt heel leuk? Zie je nog samen met die persoon als de zomer weer losbarst? Of wil je alleen een relatie om niet wéér alleen te zijn tijdens de feestdagen? In dat geval kun je heus blijven daten, maar wees wel eerlijk tegen elkaar over de toekomst. Hoe nodig is een vaste relatie eigenlijk tijdens het najaar? Je kunt toch ook gewoon warme chocolademelk drinken om jezelf op te warmen?

Lees ook: Waarom je volgens deze experts altijd op een tweede date moet gaan