Waarom je volgens deze experts altijd op een tweede date moet gaan 

Single & daten door Angel

Je eerste afspraakje zit er op en je twijfelt nog enorm: zijn we wel een match? Is een tweede date het waard? Je voelt nog geen klik en dat maakt je nou juist zo in de war, wat begrijpelijk is. Volgens deze experts is het zo gek nog niet om bij twijfel juist wél voor een tweede date te gaan. 

date experts

Lees ook: Sexperts hebben bewezen: op deze dag heb je de meeste zin in seks​​​​​​

De eerste ontmoeting

De date waarbij je geen sprankel voelt, maar het nog geen disaster is: je praat over luchtige onderwerpen zoals het weer, je dag en je lievelingsdrankje. Logisch dat je niet gelijk head over heels bent. En juist in dit soort situaties is het waard om een kansje te wagen en op een tweede date te gaan.

Zenuwen 

Volgens datingcoach Connell Barrett (van datingapp The League) is het juist goed om op een tweede date te gaan als je nog wat twijfels hebt. “Er is weinig te verliezen en veel om te winnen.” Je of de ander kan namelijk net een slechte dag hebben of door de zenuwen niet lekker uit de verf komen. “Als er één persoon nerveus is, kan dit leiden tot minder aantrekkingskracht. Zelfs als deze twee mensen een goede romantische klik kunnen hebben,” aldus Connell Barrett.

Daar voegt Rachel DeAlto, datingexpert van Match nog iets aan toe: “de zenuwen bij de eerste date verbergen een kans om een potentiële partner in te zien, of zelf te zijn.” Logan Ury, directeur van relatiewetenschap van datingapp Hinge beweert dat vooral tijdens de pandemie mensen zich vaker gestrest en angstig voelen.

Risico nemen of niet?

Connell Barrett heeft drie vragen voor als je nog twijfelt: 

  1. Was er toch wel een kleine aantrekkingskracht of connectie?
  2. Verliep het gesprek lekker?
  3. Toonde de persoon interesse in je, meer dan hij/zij over zichzelf praatte?

Als je op alle drie ‘ja’ antwoordde dan hoef je er niet eens meer over na te denken! Ga er gewoon voor. Twee keer een ‘ja’? Probeer een tweede date. Maar als je alleen ‘ja’ hebt geantwoord op één vraag of helemaal niet, zet dan de tweede date uit je hoofd. Het leven is te kort om je vast te klampen aan teleurstellende dates.

De tweede date

Het tweede afspraakje gaat een stuk makkelijker dan de eerste. Je kent elkaar al een beetje en dat haalt de zenuwen er wat meer af. Omdat jullie beiden instemden voor de tweede date geeft dit ook meer zekerheid: jullie zijn alle twee geïnteresseerd in elkaar. Zo kun je ook meer jezelf laten zien en kom je erachter of deze persoon iets voor je is. Volgens Barrett stellen we onszelf meer open en ben je dus kwetsbaar. Dit leidt tot een diepere connectie dan de eerste date waar jullie over koetjes en kalfjes praten.

via GIPHY

Lees ook: Dit is op hoeveel mensen je gemiddeld verliefd wordt in je leven