Volgens experts doen gelukkige koppels deze 7 dingen 

Relaties door Angel

Heerlijk, quality time met je liefje. Het maakt niet uit hoe lang jullie samen zijn: of het nou twee jaar of een maandje is. Wanneer jullie gelukkig zijn, doen jullie zeker weten een aantal (on)bewuste dingen volgens experts.

Lees ook: 5 sexy kleine dingen om te doen met je partner

De kleinste dingen tellen

Wanneer is een koppel gelukkig? Het zit ‘m in de kleinste dingetjes die je samendoet. Het zijn niet de grote, uitbundige dingen die je gelukkig maken. "Teamwork is een belangrijk onderdeel voor langdurige relaties", verklaart huwelijks- en familietherapeut Jenni Skyler. Je stelt samen dezelfde doelen en jullie krijgen een betekenisvol, gedeeld leven.”

Als je deze zeven dingetjes met je partner doet, bevordert dit je relatie. 

1. Dagelijks knuffelen

Wanneer je met je partner knuffelt, komt het stofje oxytocine vrij. Dit zorg ervoor dat jullie band versterkt. Lekker veel blijven snuggelen, dus!

2. Daten

Het maakt niet uit of jullie al jaren zijn samen: date nights zijn belangrijk voor de sexual tension. Het helpt zelfs de kans op een scheiding te verlagen volgens Paulette Sherman, hoofdpsycholoog van My Dating & Relationship School. “Het is ook een leuke manier om plezier te hebben samen. Hervind elkaar en laat jullie dagelijkse zorgen even los,” aldus Paulette.

3. Samen eten

Volgens experts is samen eten heel goed voor de emotionele connectie. Het is belangrijk om soms wat tijd voor elkaar vrij te maken en samen wat te eten. Zoals na jullie werk bijvoorbeeld. Dan is het de juiste timing samen te genieten van het eten en een gesprek te voeren. 

4. Op dezelfde tijd naar bed gaan

Hoewel het niet altijd kan, is het zeker belangrijk om op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Dit is ook een onderdeel van een gelukkige relatie. Je hoeft niet per se te slapen. Misschien lees je nog wat voor het slapengaan. En dat kan ook gewoon, want volgens Jenni gaat het om het ‘samen in bed stappen'. Hierdoor zie je hoe speciaal en belangrijk jullie band is. En als jullie tegelijkertijd naar bed gaan is er meer kans op seks. Of gewoon een lekkere knuffel voordat jullie inslaap vallen.

5. Samen vakantie vieren

Eindelijk tegelijkertijd vakantie! Dit is een bijzonder moment voor een gelukkig koppel. Volgens psycholoog en relatietherapeut Paulette Sherman is het een belangrijke gewoonte om tijd voor elkaar te vrij te maken voor een getaway. Je kunt er dan samen naar uitkijken.

6. Samen uitgaan

Samen met elkaar een nachtje, week of weekendje weggaan zorgt voor een oplaadbaar momentje in de relatie. “Jullie creëren positieve gevoelens en herinneringen,” meent Mary Ann Mercer, psycholoog en medeoprichter van Positive Life Answers. Het is even iets anders dan jullie dagelijkse routine: het is een opfrissertje die jullie kunnen gebruiken.

7. Vier de kleine dingetjes

Het hoeft dus echt niet iets groots te zijn om wat te vieren. Het kunnen de kleinste dingetjes zijn. Mary Ann suggereert om wat datums in je kalender te noteren: jullie eerste date, de dag dat jullie zijn verloofd of je trouwdag bijvoorbeeld. Allemaal momenten om samen te vieren.

via GIPHY

Lees ook: Deze 15 cartoons over relaties zijn té herkenbaar

Bron: martha stewart